Samsung NP300E5X-S01RO

Laptopul Samsung NP300E5X-S01RO e unul multimedia și accesibil. Are un procesor Core i3 din a doua generație, placă video GeForce 610M de la  NVIDIA și 4GB. VĂ oferă posibilitatea de a upgrada acea memorie până la 8GB, dar diferențele se văd în jocuri. Pentru filme și aplicații obișnuite, nu aveți nevoie mai mult de 2 GB și deci 4GB e oarecum suficient pentru cei puțin pretențioși. Design-ul e același ca și la predecesoarele și se poate observa din poze sau clip. Cât despre preț, e unul bun pentru configurația sa și sistemul de operare – Free DOS. NP300E5X-S01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Are procesor Core i3-2370M de la Intel care e suficient de performant chiar și când vine vorba de jocuri. Dar numai când folosiți placa video dedicată și nu cea integrată de la Intel. Datorită tehnologiei Optimus, GeForce 610M de 1 GB poate oferi performanțe decente când vine vorba de filme și jocuri, iar în mod office veți avea o autonomie suplimentară sau obișnuită.

Ecranul mat LCD LED de 15.6 inci are o rezoluție HD și oferă o imagine clară. Capacitatea RAM e de 4GB la 1333 MHz cu posibilități de upgrade. HDD-ul de 500GB e unul performant deoarece e de tip SATA. GeForce 610M e un model pe 64 de biți cu memorie de 1GB. Dotările sale sunt: difuzoare stereo, card reader, cameră web, HDMI, VGA, bluetooth, WLAN etc.

Bateria sa e una obișnuită de 6 celule oferind circa 3 ore și ceva de funcționare. Spre deosebire de alte laptopuri de 15 inci, acesta e mai ușor – 2.3 kilograme. Sistemul de operare Free DOS vă oferă posibilitatea instalării unui alt sistem, iar o recomandare poate fi doar Windows 7 pe 64 biți. Performanțele modelului 610M sunt decente și se observă în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o configurație multimedia la un preț decent, hard mare pentru stocare de filme și muzică, design plăcut și nu cred că ar fi trebuit să-l schimbe, ecran mat care împiedică reflexia luminii și portabilitatea e un alt avantaj oferit de acest laptop.

Minusuri: nimic dar un preț mai mic, e întotdeauna apreciat.

Concluzie

Acest Samsung NP300E5X-S01RO e o recomandare în acest buget deoarece sunt multe laptopuri, altele cu plăci video mai performante dar cu procesoare Pentium și invers. Pentru a vă face o idee mai bună, puteți viziona o prezentare a unui model asemănător:

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Samsung NP300E5X-S01RO”

  1. Am cumparat modelul asta acum 3 luni…desi aveam 30 de milioane cash nu am gasit altceva mai bun…variua preturile , dar totodata si piesele laptopurilor respective…eu am dat 23 de milioane le momentul acela…si sincer , sunt foarte multumit de el…e super ooptimizat d’asta l’am si luat , nu 16 gb de ram si procesor amd duron sau procesor i5 si placa video integrata :)) … e blanaaaaaaa!!! :X

  2. Frate eu am o problema ca sa zic asa cu laptopul asta. Imi arata la video numai intel HD graphics , si am intrat in bios si nu vad nimic de genul Nvidia nici device manager ..tot intel imi arata si 256 de MB desigur ..presupun ca exista ceva de selectat pentru ca pe laptop am eticheta de la Nvidia si etc si vreau sa stiu cum sa o selectez in jocuri si etc

  3. acceasi problema o am si eu nu stiu cum sa pun placa video sa mearaga pe nvidia am instalat blur pe el si merge in reluare si nu are cerinte mari ar trebui sa mearga bine cum schimb sa mearga pe placa video nvidia

Comentariile sunt închise.