Samsung NP300E5X-A01RO

Laptopul Samsung NP300E5X-A01RO e unul dintre recomandările mele pentru cei care își doresc un laptop accesibil cu carcasă robustă și în special fiabilitate. Arată mult mai bine decât modelele Asus care par a fi alternative la acesta. Doar că acesta aduce în plus un ecran mat, finisaje mai bune și bluetooth. La configurație nu am ce să-i reproșez deoarece mi se pare ok pentru un model în acest buget. Arată la fel ca și restul laptopurilor de la Samsung din această seria NP300E5x. Îl recomand celor care nu vor prea multă performanță, nu sunt pasionați de jocuri și vor ceva ieftin. Nu trebuie să depuneți un efor financiar prea mare deoarece acest NP300E5X-A01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Intel B970 e des întâlnit pe laptopuri deoarece e un model ieftin dar și bun în același timp. Din păcate nu e un Ivy Bridge, ci un Sandy Bridge. Deci și memoria RAM e una de 1333 MHz însă la o capacitate de 4GB. Ecranul HD de tip LCD LED oferă o protecție mată care nu permite ca lumina să se reflecte dar în timpul zilei nu mai oferă un contrast așa de bun.

Puteți stoca destule filme pe acesta având în vedere capacitatea hard diskului – 500GB.  Placa video integrată se descurcă decent când vine vorba de filme 720p dar și unele 1080p-uri. Nu e ideală pentru jocuri dar puteți să jucați cele 2D sau 3D mai vachi cu ea. Dotările sale sunt aceleași ca și pe restul modelelor din această serie, însă cele mai importante sunt: difuzoare de 3W, port HDMI, VGA, USBuri, WLAN și bluetooth.

Autonomia sa e cea obișnuită deoarece are o baterie de 6 celule – 3-4 ore. Nu are sistem de operare preinstalat, deci vă recomand unul pe 64 de biți fie Windows 7 fie 8.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: apreciez ecranul mat, prezența bluetooth-ului, difuzoarele de 3W, fiabilitate, arată foarte bine și portabil.

Minusuri: nu are porturi USB 3.0 cum au cele Asus.

Concluzie

Acest Samsung NP300E5X e o recomandare însă dacă aveți o memorie sau un hard disk extern cu interfață USB 3.0, ar trebui să vă luați un laptop cu o astfel de interfață. Nu sunt mulți producători care oferă laptopuri așa de bune, dar și cele de la Toshiba par o alternativă în special dacă vă doriți unul pe alb.

Te-ar mai putea interesa