Samsung NP300E5E-S01RO

Samsung NP300E5E-S01RO e un laptop multimedia din serie 3 și nu e cine știe ce pe partea de gaming. Dar având în vedere că are o placă video AMD Radeon HD 8750M care e o placă video nouă (se observă că face parte din seria HD 8000). Nu aduce prea multe îmbunătățiri față de modelele anterioare dar cu siguranță e ceva mai eficientă (performanțe mari și consum mic). E genul de placă care se găsește doar pe laptopuri, nu și pe desktopuri. Chiar și designul e puțin diferit chiar dacă e vorba de aceeași serie 3. Sincer, îmi place mai mult acesta deoarece finisajele sunt majoritatea pe argintiu. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În pozele de jos se observă că arată la fel ca precedentele, doar combinația de culori e aceeași doar că predomină argintiul.

De sus
De sus
Din față
Din față

Specificații tehnice

Procesorul său Core i3 model 3120M e un Ivy Bridge performant chiar dacă nu e unul de tip i5 ori i7. Având în vedere că face parte din generația a 3-a, placa video integrată e Intel HD 4000. Ecranul de 15.6 inci e unul standard de tip mat cu tehnologie LCD LED. E destul de bun pentru vizionat filme sau jocuri, însă un ecran mai mare e mai bun dacă vreți să vizionați filme la distanță mare.

Pe partea de memorie are 4GB RAM care poate fi extinsă la maxim 8GB. Hard diskul e unul de 500GB, deci e spațios dar și silențios (5400RPM). Are două plăci video, iar pe lângă cea integrată are și una dedicată de 1GB și e un model Radeon HD 8750M. Dotările sale sunt: unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web HD, card reader, HDMI, ieșire audio, porturi USB, bluetooth și WLAN.

Bateria sa e una de 6 celule iar autonomia sa e una de 3-4 ore ca și la restul modelelor din această categoria. Performanțele sale sunt de luat în considerare în caz că vă plac jocurile:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are tehnologie bluetooth, Windows 8 preinstalat, placă video de ultimă generație și fiabilitate.

Minusuri: putea fi mai ieftin.

Concluzie

Samsung NP300E5E-S01RO e o alegere bună dar care putea fi mai ieftină având în vedere că are Core i3 și nu Core i5, dar prețul mai mare se datorează și sistemului de operare preinstalat. Dacă nu vi-l permiteți, puteți să așteptați până ce se mai ieftinește ori alegeți un model fără Windows.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Samsung NP300E5E-S01RO”

Comentariile sunt închise.