Samsung NP300E5C-A02RO + cadou smartphone Samsung S5360 Galaxy Y

Actualizare din 02.03.2013: Acum a apărut o promoție de nerefuzat prin care la achiziția unui Samsung NP300E5C-A02RO se dă drept cadou un smartphone Samsung S5360 Galaxy Y.

Articolul inițial e din 30.10.2012
Acest laptop Samsung NP300E5C-A02RO e unul dintre cele mai ieftine laptopuri de la acest producător și care are Windows 8 preinstalat. Observăm că e vorba de seria 3 iar design e neschimbat: zona de sprijin e gri la fel ca și jumătate din capac, butoanele touchpad-ului sunt lucioase iar restul e pe culoarea neagră. Configurația e una office de aceea și prețul mai redus, dar viteza de procesare e decentă datorită unui procesor de tip Pentium. E genul de laptop care nu mai necesită upgrade-uri pe viitor deoarece are suficientă memorie RAM și suficient spațiu de stocare. Alternative în același preț și cu Win 8 nu prea sunt, deci nu aveți motive pentru care să nu-l alegeți pe acesta. NP300E5C-A02RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul B970 e unul nou și performant, în special că e un Sandy Bridge din seria Pentium. Alături de acesta are și o placă integrată Intel HD 3000. Ecranul de 15.6 inci e unul LCD LED cu protecție mată și are o rezoluție HD+. Chiar dacă îi lipsește o placă video dedicată, e ideal pentru vizionat filme HD și de folosit în condiții de luminozitate mare. Memoria RAM de 4GB are o frecvență mare și nu văd rostul unui upgrade la 8GB.

Spațiul de stocare e suficient din punctul meu de vedere chiar și pentru un pasionat de jocuri, muzică și seriale. Pe partea de multimedia, porturi și conectivitate are: difuzoare incorporate, card reader, HDMI, trei USBuri 2.0, cameră web de 1.3MP, bluetooth 4.0, WLAN etc. Autonomia de lucru e cea obișnuită – de 3-4 ore, acesta scade în funcție de aplicațiile folosite. Are doar 2.3 kilograme și e sub media de 2.5 kilograme. E suficient de robust pentru a fi transportat fără geantă, iar o husă cred că e suficientă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are bluetooth (o dotare care nu o găsiți la orice laptop), cameră web decentă (se putea mai bine – HD), sunet clar și puternic, ecran mat și Windows 8.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Samsung NP300E5C-A02RO e unul din modele cu Windows 8 oferite de acest producător și care-l recomand celor care nu sunt pasionați de jocuri 3D complexe (puteți juca fără probele jocuri flash sau 3D cu detalii grafice mici). Având în vedere că Sony oferă la același preț, modele cu ecran de 11.6 inci, nu văd de ce nu-l alegeți pe acesta. Windows Am pus și un clip cu un model similar din punct de vedre al designului și al seriei:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Samsung NP300E5C-A02RO + cadou smartphone Samsung S5360 Galaxy Y”

  1. Asta da oferta. Numai buna acuma de Paste dar e pacat ca aceasta tactica cu telefonul cadou nu e valabila la mai multe magazine si la mai multe laptopuri.

  2. Cred si eu ca e o oferta buna dar mai e mult pana de sarbatori si cred ca la cat de buna e nu o sa fie disponibila inca cateva saptamani.

Comentariile sunt închise.