Samsung NP270E5V-K03R, laptop din gama ATIV Book 2

Dacă nu ați știut, Samsung oferă o mulțime de serii numite ATIV Book. Însă nu toate sunt la fel, astfel că cea mai mai mică serie e 2 iar cea mai mare e 9 (premium). Eu vă recomand acest model Samsung NP270E5V-K03R ori această serie pentru că e ieftină și vine în multe configurații. Chiar și designul e plăcut: tastatură depărtată și culoarea argintie. Apreciez și că are un ecran mat adică care nu permite reflexia luminii. Dacă nu știți cum arată un astfel model, trebuie să știți că nu diferă cu mul față de predecesoarele. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar dacă vrei ceva mai bun atunci ar trebui să te orientezi înspre un Samsung NP270E5V-K01RO deoarece are procesor Pentium.

Poze

Se poate observa că arată foarte bine, iar tastele nu sunt foarte mari. PEntru mai multe detalii, am pus și acel clip la final care e cu despachetarea sa.

Tastatura
Tastatura
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul de tip Celeron model 847 e o alegere bună dacă nu vă interesează viteza de procesare ori câte nuclee are. Totuși, un procesor cu frecvență așa de mică oferă și un avantaj de luat în considerare – autonomie ridicată. Ecranul de 1.56 inci e unul standard dar nu sunt multe care oferă și protecție mată sau cu anti-reflexie. Memoria RAM e satisfăcătoare având în vedere că e de 1333 MHz și are o capacitate de 4GB.

Hardul e cel de 500GB și cu 5400 rotații pe minut. Cam toate hardurile sunt la fel doar capacitatea diferă, ia la modelele mai performantă puteți observa SSDuri ori harduri de 7200 RPM. Placa video e cea integrată și e bună și pentru vizionarea de filme. Ca și dotări oferă destul de multe: cameră web HD, card reader, difuzoare stereo, HDMI, bluetooth și altele. Observ că nu are porturi USB 3.0 care e un USB cu viteză mare de transfer și necesită memorie ori harduri compatibile. Autonomia oferită e undeva la 3 ore și care cred că e suficientă deoarece pentru uz casnic vă recomand să țineți laptopul conectat la priză.

Nu are decât FreeDOS, de aceea un Windows 8 cred că e o alegere bună și vă recomand pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cameră web HD, bluetooth, configurație bună, design foarte reușit, ecran mat (ideal pentru uz casnic) și fiabilitate.

Minusuri: nu are un procesor prea performant.

Concluzie

Acest Samsung NP270E5V-K03R e recomandarea mea pentru cei cu pretenții mici dar care își doresc neapărat un laptop cu ecran de 15 inci și nu un mini laptop sau netbook.

Te-ar mai putea interesa