Samsung NP270E5V-K01RO, ATIV Book 2 cu Pentium 2117U

Samsung NP270E5V-K01RO e un laptop nou din seria Samsung ATIV Book 2 (precum NP270E5V-K03R) și trebuie să știți că nu e ultrabook ci mai repede o combinație între notebook și ultrabook datorită greutății mici de 2.2 kilograme. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop cu procesor de generație nouă, cu aspect ok și cu o portabilitate ridicată.
Eu aș recomanda acest model persoanelor care vor un laptop simplu, dar care să fie destul de performant așa încât să nu se blocheze atunci când te uiți la un film HD.

Aspect

Din imaginea de alături vă puteți face mai bine o părere despre cum arată. Se poate vedea foarte clar că noile laptopuri (în general și nu neaparat de la un brand anume) au împrumutat elemente de la notebook-urile Mac. Eu zic că e foarte bine, mai ales pentru cei care nu-și permit un MacBook.

Tastatura
Tastatura

Caracteristici tehnice

Modelul NP270E5V-K01RO vine cu un procesor Pentium 2117U care face parte din seria Ivy Bridge, iar ca și placă video are Intel HD. Deci, jocurile vor merge, dar să nu vă așteptați să jucați jocuri de ultimă generație, ci mai mult acelea de pe Facebook.
Pe partea de software nu are Windows, ci FreeDOS, iar eu v-aș recomanda să instalați Windows 8 pe 64 biți deoarece pentru alte variante de Windows nu o să găsiți drivere.

Păreri pro şi contra

Lucrurile bune sunt prețul deloc mare, aspectul plăcut și portabilitatea excelentă. Portabilitatea bună e datorată faptului că are o greutate mică și că bateria ține undeva la 3 ore și ceva… acuma depinde și de cum folosiți laptopul deoarece s-ar putea să țină mai mult sau mai puțin.
Poate că singurul minus e faptul că nu vine cu sistem de operare… și Linux era bun.

Concluzie

Dacă nu prea ești după jocuri atunci nu are rost să investești într-un laptop cu grafică dedicată. Laptopul acesta nu doar arată bine, ci e și performant. Poți să-l folosești pentru diferite sarcini office, dar și multimedia cum ar fi vizionat de filme sau navigat pe Internet. Despre cum arată și ce mai e inclus în pachet poți vedea mai bine din preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa