Samsung NP-RV509-S01RO

Laptopul Samsung NP-RV509-S01RO este recomandarea mea dacă eşti în căutarea unui laptop de jocuri cu un preţ sub 2000 de lei. Îl recomand deoarece are cel mai puternic procesor i3 din generaţia anterioară, are 3 giga de RAM şi placă video de un giga (modelul RV509 nu avea grafică dedicată).

Chiar dacă e un laptop performant trebuie ştiut că bateria ţine mult (undeva la 3 ore) pentru că acumulatorul are 6 celule şi laptopul e dotat cu tehnologie Optimus de la nVidia. Această tehnologie presupune ca atunci când nu e nevoie de placa GeForce 310M aceasta să fie dezactivată şi funcţionează doar cea integrată în procesor – un Intel HD cu capabilităţi HD. Preţul acestui laptop office-gaming e destul de mic şi s-a ieftinit pentru că vine cu un model vechi de i3, dar e cel mai puternic. În opinia mea dacă vreţi un laptop bun la toate atunci acesta ar fi varianta ideală şi preţul mic e un mare plus. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Deschis

Specificaţii tehnice

Samsung NP-RV509-S01RO vine cu procesor i3 model 380M care e foarte puternic deoarece are chiar şi grafică integrată care poate reda fluent filmele HD. Filmele 720p pot fi văzute excelent pe ecranul gloss de 15,6 inci din cauză că are o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli.

Dacă ecranul acestui notebook vi se va părea prea mic atunci puteţi să îl conectaţi la un televizor sau la un monitor mai mare deoarece are VGA (dar şi TV-ul să aibă D-Sub/VGA). Din păcate nu are HDMI, dar ar putea să existe variante de RV509 cu HDMI.

Stă excelent pe partea de memorie şi capacitate a hardului deoarece are 3 giga RAM instalaţi şi un hard de 320 giga la 5400 rotaţii pe minut. Placa video nVidia are şi ea un giga memorie RAM şi e destul de bună pentru jocuri chiar dacă are doar 64 de biţi.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin şi performant, are cititor de carduri, are tastatură numerică, numeroase porturi (USB, bluetooth etc), iar bateria are 6 celule.
Contra: nimic. (Era interesant dacă venea cu procesor i3 Sandy bridge şi GeForce din seria 5, însă e bine şi aşa.)

Concluzie

Acest model de Samsung NP-RV509-S01RO e unul ideal pentru cei care vor un laptop ieftin cu un design premium şi alături e o prezentare (preview) a acestui notebook extrem de bun. Trebuie să remarcaţi şi apreciaţi că designul capacului e de nota 10.

Te-ar mai putea interesa