Samsung NP-RV508-A01RO

Acest model de laptop Samsung NP-RV508-A01RO este cel mai ieftin model oferit de acest producător dar nu este cel mai ieftin model de pe piaţă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și veţi avea un laptop de tip Office, poate chiar şi unul multimedia dar cu anumite limite şi aici mă refer la faptul că nu este un model pentru jocuri ci mai degrabă unul pentru filme, muzică şi internet. Nu este un model ce excelează la toate capitolele dar cu siguranţă arată foarte bine, are o configuraţie decentă, este ieftin şi provine de la un producător bun. O alternativă cu 4 giga de RAM, procesor mai performant, hard ceva mai bun şi spaţios ar fi un NP-RV508-A04RO.

Poze

Despachetare
Deschis

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior, acest model are o configuraţie bună pentru acel preţ. Şi anume, are un procesor Dual Core model T3500 care are tehnologie 45 nm, FSB 800 MHz, frecvenţă de 2.1 GHz şi cache de 1 MB. Ecranul este unul LCD LED cu rezoluţie HD+ de 1366 cu 768 pixeli şi are o diagonală de 15.6 inci. Memoria RAM DDR3 de 2 giga la 1066 MHz cred că e suficientă, dar să nu credeţi că un upgrade nu este posibil ci din contră, memoria RAM poate fi mărită până la 8 giga. Hard disk-ul este unul SATA cu un spaţiu de stocare de 250 de giga şi are o viteză de 7200 de rotaţii pe minut.

Chiar dacă placă video Intel GMA 4500M este una integrată, aceasta poate reda lejer filmele HD sau 720p. Pe partea de multimedia, porturi şi comunicaţii are unitate DVD, difuzoare stereo de 2 W, cameră web de 0.3 MP, cititor de carduri, port VGA pentru conectarea unui monitor, mufă RJ-45, ieşire audio, microfon, trei USB-uri 2.0, bluetooth şi Wi-Fi. Acest model vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Este destul de uşor (2.4 kilograme), autonomie este decentă (2-3 ore) pentru un laptop aşa de ieftin, are toate dotările pentru a deveni un gadget portabil şi compact. Este un laptop ideal pentru vizionarea de filme.

Placa video putea fi una 4500MHD, care era ceva mai bună (putea reda filmele Full HD dar oricum nu era de folos pentru că laptopul nu are port HDMI).

Concluzie

Acest Samsung NP-RV508-A01RO se adresează celor care nu doresc un netbook pentru acei bani ci un gadget mai mare şi mai bun.

Te-ar mai putea interesa