Samsung LT22C300EW, monitor/TV LED de 21.5″

Samsung LT22C300EW e un monitor LED FullHD care poate fi folosit precum un televizor deoarece are tuner TV incorporat. Aceste modele sunt ceva mai scumpe decât monitoarele clasice, sunt însoțite de accesorii corespunzătoare și de boxe integrate. E precum un televizor doar că e mai mic iar imaginea e 1080p. Majoritatea televizoarelor sub 81 cm au rezoluție HD și caracteristicile speciale nu sunt la fel de multe ca la acesta. Deasemenea, nu toți producătorii mai oferă modele mici, preferă modele cu ecran mare. Nu e vorba de o serie foarte nouă – C300, dar ea poate concura cu multe alte serii de la alți producători.

Acest monitor poate fi folosit fie ca și unul clasic fie ca un televizor, doar că o să-l folosiți doar voi (dacă îl folosiți cu un desktop). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul asamblat
Monitorul asamblat

Diagonala sa e una de 21.5 inci iar aceasta aduce după sine și o rezoluție 1080p. Ecranul e unul LED ca la majoritatea și dacă vă doriți un IPS, va trebui să scoateți ceva mai mulți bani din buzunar. Avantajele oferite de un panou IPS sunt unghiurile largi de vizibilitate și astfel imaginea e clară indiferent de unghi. Un timp de răspuns de 5 ms e satisfăcător dacă vă place să vizionați filme ori să vă jucați jocuri.

Alte caracteristici de imagine sunt următoarele: contrast dinamic numit Mega DCR, luminozitate de 250 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 170 și 160 grade pe orizontală și verticală. Poate fi montat pe perete dar nu e cazul deoarece nu e foarte mare și nu va ocupa mult spațiu pe birou.

Boxele integrate sunt de 5 W fiecare, deci calitatea sunetului e superioară și iar sunetul e puternic. Ca și porturi are: VGA, HDMI, USB, Scart etc. Deci are porturile uzuale dar și câteva speciale, iar cu ajutorul portului USB puteți reda conținut media. Caracteristicile speciale ale sale sunt: ConnectShare, EPG, teletext, Anynet+, Picture-in-Picture, căutare automată a canalelor, mod jocuri, închidere automată etc. Are doar 3.95 kg și e normal să fie așa datorită dimensiunilor sale. Putere consumată de 23 W e cea maximă și ține de luminozitatea aleasă.

Plusuri: are HDMI, puteți controla mai multe dispozitive cu o singură telecomandă (Anynet+), redare media USB, consum mic, rezoluție 1080p etc.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Samsung LT22C300EW e o alegere bună și din păcate nu sunt mulți producători care oferă modele cu tuner TV, dar mai există și varianta cu tuner TV extern sau placă pentru desktop PC. Clipul de jos e cu un model similar, ca și design, dar dotările sunt altele.

Te-ar mai putea interesa