Samsung LC49HG90DM, monitor curbat 32:9 cu HDR

Monitoarele Super Ultra-wide sunt cea mai bună alternativă la două monitoare în special dacă e și curbat. Samsung LC49HG90DM e unul dintre puținele modele disponibile și are un aspect 32:9, pe când cele Ultra Wide au numai 21:9. Mulți gameri preferă să cumpere un monitor și ulterior mai cumpără încă unul, dar nu arată prea bine deoarece marginile nu sunt foarte subțiri. Are un stativ de masă destul de mare și e normal pentru că stabilitatea sa e foarte importantă, plus că poate vreți să ajustați puțin ecranul pe înălțime sau să-l înclinați.

Din păcate, prețul e cam mare dar nici nu prea are concurență ținând cont de toate caracteristicile speciale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ținând cont că discutăm de un brand experimentat în domeniul display-urilor, e normal ca pe acest monitor să avem un panou VA de ultimă generație cu tehnologie New Metal Quantum Dot (ecran denumit și QLED).

Un ecran cu un astfel de aspect nu e cea mai bună alegere pentru vizionarea de filme, dar nu vă oprește nimeni. Totuși e ca și cum ați avea două monitoare de 27 inci pe birou, dar rezoluția e una 4K pentru ceva mai multe detalii. Să nu uităm de restul tehnologiilor avansate: Arena Lightning, HDR, 144 Hz și FreeSync.

Păreri pro și contra

Îl puteți conecta atât la un PC pentru a edita clipuri și să faceți chiar multitasking, cât și la o consolă de jocuri. La început va fi destul de ciudată rezoluția dar dacă stați destul de aproape de el, veți avea senzația că vă aflați în joc (nu chiar ca și cu VR). E ceva mai diferit față de monitoarele plate și se vede după design dar și specificațiile sunt conformă cu prețul.

Samsung LC49HG90DM nu poate fi mutat chiar așa de ușor pentru că are o greutate de 15 kg și ocupă mult spațiu pe birou. Nu a fost conceput pentru a fi montat pe perete, dar cu un kit de montare VESA 100×100 se poate face instalarea. Eu l-aș lăsa pe birou pentru a rămâne în câmpul de vizibilitate al designului curbat.

Te-ar mai putea interesa