Samsung I9070 Galaxy S Advance, smartphone accesibil

Actualizare: Samsung Galaxy S Advance I9070 costă acum 979 lei, iar dacă vrei și mai ieftin atunci există câteva resigilate cu prețuri de la 849 lei.

Actualizare 19.03.2013: Prețul telefonului S Advance a ajuns la 999 lei. Există 3 resigilate din care un resigilat Galaxy S Advance în stare perfectă cu ambalaj original deschis la 949 lei.

Articolul inițial din 30.01.2012:
Acest telefon mobil Samsung I9070 Galaxy S Advance (Black) e varianta îmbunătățită a lui i9001 Plus (acest lucru e evident din denumirea sa „Advance”) și o posibilă alternativă la i9003 Galaxy R (cu Dual Core). Eu însă îl compar cu Galaxy Plus deoarece are caracteristici tehnice foarte apropiate: ecran AMOLED de 4 inci, protecție Gorilla Glass, cameră de 5 MP cu filmare HD etc. Procesorul Qualcomm Snapdragon Scorpion de 1.4 GHz a fost înlocuit de unul Dual Core de 1 GHz Cortex A9 (chipsetul e cunoscut, e unul ST-Ericsson NovaThor U8500), iar camera secundară VGA e înlocuită de una de 1.3 MP.
După cum bine știți actualul i9001 Plus nu a primit un upgrade la Android 4.0 din cauza specificațiilor tehnice, dar Galaxy S Advance se pare că o să primească în special că are procesor cu două nuclee și 768 MB RAM (cu 256 MB mai mult decât i9001). Design-ul său e apropiat de cel a lui Galaxy S2 iar spatele e gri fumuriu. Deci putem spune că va avea un preț asemănător cu cel al lui Galaxy R, adică are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În mână
Spatele

Specificații tehnice

Dimensiunile sale sunt foarte apropiate de cele ale lui i9001 (același lucru aș putea spune și despre greutatea sa). Samsung Galaxy S Advance I9070  vine cu trei butoane butoane senzitive în partea de jos și nu cu butoane virtuale cum are Nexus. La acesta veți observa și noua interfață TouchWiz 4.0 (a producătorului). Are un ecran super AMOLED de 16 milioane de culori cu o rezoluție potrivită pentru un ecran de 4 inci – 480 cu 800 pixeli (astfel are o densitate a pixelilor de circa 233 ppi). Acest ecran are suport multitouch adică acceptă gesturi și e proteja de Corning Gorilla Glass. Pe partea de multimedia are un difuzor în parte din spate, mufă audio 3.5 mm, slot pentru card microSD, cameră secundară de 1.3 MP, cameră foto de 5 MP cu autofocus, filmare HD și blitz.

Pe partea de memorie, I9070 are o memorie RAM de 768 MB, ROM de 2 GB, un spațiu de stocare de 8GB sau 16GB dar pe lângă acesta se poate opta și pentru un card microSD de maxim 32 GB. La capitolele tehnologii de comunicații și conectivitate are cam tot ca ați putea avea nevoie. Pe partea de software stă destul de bine dar nu foarte bine deoarece vine cu Android 2.3 Gingerbread. Alte caracteristici care nu le-am specificat ar fi: procesorul cu două nuclee Cortex A9 de 1 GHz , senzorul de proximitate, busola digitală, GPS și accelerometrul. Acumulatorul de 1500 mAh va oferi o autonomie 15 ore de convorbiri și 450 de ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: puteți alege fie pentru modelul pe alb fie pentru cel pe negru, autonomie decentă, prețul destul de acceptabil, arată mai bine, procesor Dual Core și va fi unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri cu Dual Core.

Minusuri: Samsung I9070 nu poate filma Full HD.

Concluzie

Îmi place tare mult Samsung I9070 Galaxy S deoarece are un procesor bun, arată bine, vine cu îmbunătățiri (dacă l-am compara cu modelul S Plus) și să sperăm că o să ajungă cât mai repede și în România.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Samsung I9070 Galaxy S Advance, smartphone accesibil”

  1. Eu ma asteptam ca anul acesta Samsung sa scoate doar telefoane ca acel Nexus nou adica fara butoane. Mie imi displace putin faptul ca telefoanele lor seamana mult cu iPhone. Cred ca ar trebui sa faca mai multe telefoane ca Nexus pentru ca e foarte atractiv vizual si va avea mai mult succes.

  2. O să scoată mai multe tipuri de telefoane printre care și variantele Plus ale modelelor populare cum ar fi s2, note etc.

  3. Cred ca asta ar fi cea mai buna varianta la un S2 pentru cei ce nu-si permit unul insa eu ma asteptam sa puna ICS pe el. Poate ca inca ezita deoarece Android 4 inca are multe bug-uri.

  4. Cel mai prost telefon , lam cumprat acum 2 luni si displayu sa fisurat cand am iesit cu el la frig , o fisura de un cm ,mam dus cu el la garantie si miau anulat-o pe motiv de soc mecanic ..,eu chair nu lam scapt deloc nu are o zagrietura

Comentariile sunt închise.