Samsung I9000 Galaxy S

Se zice despre telefonul mobil Samsung I9000 Galaxy S (black sau white) că e un adevărat concurent pentru noul iPhone, adică pentru telefonul mobil iPhone 4. Acest telefon de la Samsung e foarte reuşit şi bateria ţine destul de mult având în vedere că poi viziona 4 ore un film HD care l-ai înregistrat cu acesta. Samsung I9000 vine la un preț bun Vezi prețul special de azi » și pot spune că își merită banii. Varianta mai nouă a acestuia se numeşte Plus, mai exact Samsung I9001 Galaxy S Plus.

Poze

Capac

Pe spatele acestui i9000 Galaxy S puteţi vedea că scrie by Google, adică de Google ceea ce înseamnă că are sistemul de operare Android de la Google instalat pe el. Meniul e unul tipic pentru sistemul de operare Android.

Meniu de strat

Acesta e meniul de start care-l vedeţi după deblocarea telefonului.

Specificaţii tehnice

Acest telefon mobil Samsung I9000 Galaxy S de are un ecran de tip senzitiv foarte impresionant, dar nu are tastatură.
Ecranul este de tip AMOLED şi are o rezoluţie de 480 x 800 pixeli, iar numărul de culori e 16 milioane. Diagonala display-ului este undeva la 4 inci, deci suficient de mare.

Are mai multe standarde de reţea printre care aş aminti tradiţionalul 2G şi mai noul 3G. Procesorul este de un giga, iar culoarea telefonului este neagră.

I9000 Galaxy S vine cu sistem de operare Android versiunea 2.1 care este actualizabil la o versiune mai nouă.
Suportă carduri de tip microSD de până la 32 de giga, air memoria internă este de 8 giga, deci foarte mare.

Samsung I9000 are conectivitate de tip: GPRS clasa 12; bluetooth versiunea 3; reţea fără fir, adică Wi-Fi de tip b/g/n; are microUSB şi jack de 3,5 milimetri pentru căşti.

Poate face poze şi filma, iar astfel camera are o rezoluţie senzor foto de 5 megapixeli (2592 x 1944 pixel), iar pentru video de 1280 x 720 pixeli, deci filmează HD (720p). 😉
De asemenea Samsung I9000 are şi o cameră secundară de 640 x 480 pixel pentru apelurile 3G sau atele.

Acumulatorul ţine destul de mult, astfel durata de convorbire în 3G este undeva la 391 de minute, iar pentru 2G este undeva la 769. Durata în regim de aşteptare este undeva la 625 ore pentru 3G şi 750 ore pentru 2G. Dacă foloseşti normal acest telefon atunci bateria ţine undeva la 3 zile. Cred că este suficient.

Are suport pentru mesagerie de tip SMS, MMS şi HTML browsing (internet).
De asemenea stă foarte bine pe partea de redare audio deoarece mai are radio cu RDS, mp3/mp4 player care redă o multitudine de formate audio. Pe partea de video stă la fel de bine având posibilitatea de a înregistra 720p la 30 cadre pe secundă (fps) în fromate diverse ca DicX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 şi altele.

Un lucru foarte util este şi faptul că are plazyr Flash de tip Lite versiunea 3.1. Asta înseamnă că redă animaţiile de pe internet (file Youtube) şi cele din librăria personală.

Preţ

I9000 Galaxy S este un telefon excepţional care are un preţ cuprins între 1700 şi 1900 . Deci ca nou are un preţ de 1499 lei, iar ca resigilat este undeva la 1700.

Telefonul are un ecran de 4 inci Super Amoled (care promite o experienţă vizuală inedită), Smart Alarm (care reprezintă o creştere graduală a volumului soneriei), Daily Briefing (fluxuri rss personalizate), calendar integrat, hărţi Google Maps, permite înregistrare HD şi are multe alte funcţii pe care un iPhone 4 nu le are.

Preţul acestui telefon mobil de 8 GB şi black este undeva la 1.700-1.900 de lei şi cred că nu este mult având în vedere că are un ecran senzitiv de 4 inci, cameră de 5 mega pixeli, SO Android 2.1, Wi-Fi, Bluetooth, HSDPA, busolă digitală şi accelerometru.

Plusuri şi minusuri

Minusuri ar fi faptul că nu prea se găsesc huse sau tocuri.

Plusuri ar fi faptul că are cel mai bun display de pe piaţă, părerea mea, wireless de tip n, procesor de 1 giga, sistem de operare Android 2.1 şi pentru că este primul telefon cu bluetooth 3.

Concluzie

Dacă vrei un telefon nou şi performant atunci trebuie să alegi acest Samsung I9000 Galaxy S deoarece sunt sigur că nu te va dezamăgi.

P.S.: Eu aş alege acest telefon peste orice model de iPhone 4. 😉

Te-ar mai putea interesa