Samsung HMX-QF30BP/EDC, cameră Full HD cu Wi-Fi

Samsung HMX-QF30BP/EDC e un dispozitiv de ultimă generație care are capabilitatea de a filam HD ca mai apoi să trimiți fișierele prin Wireless. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare în condițiile în care dispune și de funcția de încărcare prin USB (chestia la acest fel de încărcare e că și laptopul trebuie să suporte acest fel de încărcare, iar majoritatea laptopurilor nu o suportă).
E o cameră bună pentru începători, iar pe parcurs ce o să aveți un buget mai mare puteți avansa înspre un model profi. Modelul de față e pentru cei care au zero tangențe cu tehnologia și vor un aparat cu puține setări și meniuri foarte simpliste.

Aspect

E un model foarte bun care are ecran măricel de 2.7 inci (circa 7 centimetri) care poate fi ținut foarte bine în mână datorită faptului că e realizat ergonomică și a greutății mici. Portabilitatea e una foarte bună deoarece senzor nul e unul CCD, ci CMOS și cu toții știm că aceste timpuri de senzori sunt foarte economici.

Camera
Camera

Caracteristici tehnice

Modelul HMX-QF30BP/EDC face parte din seria HMX-QF30 sau Samsung QF30 în care puteți găsi mai multe tipuri (variațiuni de culoare în special) de camere. Senzorul e unul CMOS foarte capabil deoarece are 5.1 megapixeli, iar obiectivul are capabilitatea de a realiza un zoom optic de 20x. Pentru a vedea pe un alt dispozitiv ceea ce ați filmat puteți să vă folosiți de USB, HDMI sau de conexiunea wireless.

Păreri pro şi contra

Pro: cardurile pentru acest model sunt foarte ieftine (de exemplu un card Samsung SDHC 16GB, Class 6 costă 72 lei); raportul dintre calitate și preț e foarte bun; bateria ține undeva la 1.4 ore; filmarea se realizează cu sunet stereo; dispune de porturi/conexiuni de ultimă generație printre care aș aminti HDMI și Wireless.
Contra: nimic.

Concluzie

Camera de față nu e una profesională, dar vine cu niște caracteristici foarte utile cum ar fi transmiterea fișierelor fără fir. Datorită caracteristicilor incorporate tu economisești timp, iar prețul de achiziție nu mic se pare deloc mare… astfel economisești bani pe un aparat care poate filma și fotografia. Un alt lucru care recomandă aparatele Samsung e faptul că au carduri foarte ieftine (vezi aici carduri compatibile).

Te-ar mai putea interesa