Samsung HMX-H300BP

Camera video Samsung HMX-H300BP e una Full HD ca și restul modelelor de pe piață și spun asta pentru că nu mai sunt model care filmează doar HD. Mai precis, e un model cu OIS Duo, filmare HD timp de 3 ore, senzor Pixel BSI CMOS, ecran tactil de 3 inci, zoom optic puternic, încărcare USB și funcție pentru detectarea feței. Spre deosebire de modelele clasice, acesta are stabilizator de imagine atât optic cât și digital – OIS Duo (ca la HMX-Q10). Această tehnologie va îmbunătății calitatea imaginilor chiar dacă subiectul se află în mișcare.

Poate fi filma la calitate HD pentru o perioadă destul de îndelungată – 3 ore. Chiar dacă nu se poate compara cu senzorul Exmor R, senzorul Pixel BSI CMOS prezintă caracteristici similare. Adică veți putea filma în condiții optime atunci când lumina e destul de scăzută sau artificială. După cum bine știți majoritatea camerelor vin cu ecrane de 2.7 inci, ei bine, aceasta are unul de 3 inci. Cred că v-am dat suficiente motive pentru care merită încercată în special că e destul de mică și accesibilă. HMX-H300BP are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Deshisă

Specificații tehnice

Senzorul BSI CMOS e unul de 5MP și deci poate realiza chiar și fotografii destul de reușite. Odată de optați pentru această cameră, aveți nevoie și de un card iar eu vă recomand unul SD sau SDHC de 8GB în special dacă doriți să filmați doar 1080p cu sunet stereo. Formatul de înregistrare e bineînțeles H.264 iar filmările realizate cu această cameră pot fi redate chiar pe ea deoarece are difuzor incorporat. Din păcate nu vine cu memorie internă dar la un așa preț nu prea putea avea pretenții.

Obiectivul său are un zoom digital de 300x, un zoom optic de 30x, stabilizator de imagine OIS Duo și lentile 2.47 – 74.1mm f/1.8. La capitolul conectivitatea vine cu USB (pentru transfer și încărcare) și composit. În pachetul său găsiți: adaptorul ca, cablul av, manualul, ghidul, curea de mână și acumulatorul. Jos am pus o înregistrare făcută cu această cameră:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e compactă, accesibilă, autonomie de 3 ore, încărcare USB, senzor performant, are zoom puternic și ecran mare.

Minusuri: ecranul tactil nu vine cu protecție mată.

Concluzie

Samsung HMX-H300BP e cea mai bună alegere în acest buget în special datorită senzorului și autonomiei mari de funcționare. Pentru a vă face o idee despre cum arată în realitate, v-am pus și un clip cu despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa