Samsung HMX-F90WP, camera video

Camera video Samsung HMX-F90WP e una destul de accesibilă și se adresează în special amatorilor deoarece e mică și ușor de folosit. Bineînțeles, într-un așa buget e o cameră cu filmare HD, cu senzor de 5 MP, înregistrare pe card, zoom optic 52x, ieșire HDMI și ecran de 2.7 inci. Se observă că are un design plăcut pe alb, iar datorită dimensiunile poate fi introdusă ușor într-o geantă mică dar și în rucsac alături de laptop. Zoomul optic e important atunci când vreți să filmați de la o distanță mare. Nu vă recomand să folosi cel digital deoarece scade din calitate filmărilor. Chiar dacă veți găsi modele similare dar în alte culori și caracteristici. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Poate fi ținută fără probleme cu o singură mână deoarece e foarte mică iar alternative la aceasta sunt destul de puține.

Camera
Camera
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Senzorul de 5MP e de tip CMOS care are o dimensiune de 1/3.2″. Filmările realizate cu aceasta pot fi înregistrate doar pe cardul de memorie, deci vă recomand unul de cel puțin 8GB de tip SDHC. Modul de înregistrare maxim e 720/25p. Pe partea de captură foto/video are: iluminare minimă de 15 lucși, format 16:9/4:3, balans alb și compensare backlight. Obiectivul său are un zoom optic de 52x, zoom digital 130x, stabilizator de imagine digital, lentile, 2.1 – 109.2 mm și altele. Bineînțeles, realizează filmări cu sunet stereo, iar acestea nu trebuie copiate neapărat pe PC deoarece are un ecran de 2.7 inci și difuzor incorporat.

La capitolul conectivitate are: port USB pentru transferul datelor, ieșire compozit și HDMI (ideală dacă vreți să o conectați la un TV sau monitor FullHD). Bateria sa incorporată oferă o autonomie de 1,4 ore, care e suficientă pentru un așa buget.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: încărcare rapidă pe internet, opțiune pauză în timpul înregistrări, mică, culorii plăcute oferite de senzorul CMOS, HDMI și elegantă datorită culorii.

Minusuri: nimic în acest preț

Concluzie

Acest Samsung HMX-F90WP e un gadget perfect pentru filmare și nu și pentru fotografiat deoarece senzorul nu e prea mare, dar e mai mare decât la multe modele ieftine. Rezoluția senzorului e irelevantă deoarece contează mai mult tipul senzorului, stabilizatorul de imagine și formatul de înregistrare. Chiar dacă acesta poate înregistra doar HD, sunt puțini utilizatori care au un monitor FullHD sau care vor să vizioneze filmări FullHD.

Te-ar mai putea interesa