Samsung HDC6A90TX, hotă decorativă din seria Tshape

Hota incorporabilă Samsung HDC6A90TX e una decorativă, adică nu trebuie pusă sub corpul suspendat din bucătărie, ci direct pe perete. Spre deosebire de multe alte hote, aceasta oferă posibilitatea filtrării aerului prin evacuare sau recirculare. Prin evacuare e mai eficient și e nevoie de un burlan de flexibil, dar nu arată prea bine la o hotă atât de elegantă. Eventual, mascați burlanul cu un schelet metalic pe care ulterior puneți gips carton sau o tablă argintie. Prin recirculare veți scăpa de mirosul nedorit din bucătărie, însă trebuie să utilizați filtra din carbon care trebuie înlocuite la o anumită perioadă.

Deci, voi decideți cum doriți să scăpați de aburul nedorit sau cum să filtrați aerul din bucătărie. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu este vorba de un model clasic sau de unul telescopic, dar e bine să aveți mai mult de 60 cm pe perete pentru a nu fi înghesuită între corpurile suspendate. Chiar dacă are un singur motor, acela dezvoltă o capacitate de absorbție de 631 mc/h, însă poate absorbi chiar și 741 mc/h (extracție forțată). Deci, nivelul de zgomot maxim (73dB) poate fi obținut doar dacă alegeți treapta a 4-a (forțat-Booster). Nu sunt multe astfel de hote și majoritatea oferă un control mecanic, doar 3 trepte și performanțe inferioare.

Controlul electronic e mai elegant și poate fi folosit cu ușurință. Cele două lămpi de halogen luminează decent plita dar și spațiul din jurul său (depinde de înălțimea de instalarea aleasă). Aceasta nu are 2 filtre, ci 3 filtre din aluminiu care sunt eficiente. Acestea pot fi demontate și curățate foarte ușor. Poate fi destul de zgomotoasă însă doar în treptele superioare, ca la oricare altă hotă.

Păreri pro și contra

Panoul de control e destul de simplificat datorită tehnologiei touch care e destul de rar întâlnită la acest tip de aparat.

Samsung HDC6A90TX poate fi utilă dacă aveți o bucătărie generoasă și trebuie să filtreze mulți metri cubi de aer. Dacă vi se pare prea scumpă, atunci alegeți un cu performanțe inferioare și brandul ar trebui să fie același dacă vreți să aveți un aparat fiabil și eficient în bucătărie.

Te-ar mai putea interesa