Samsung HDC6145BX/BOL, hotă elegantă și performantă

Hota decorativă Samsung HDC6145BX/BOL e una dintre cele mai populare modele de la acest brand pentru că are un preț destul de atractiv. Există hote care oferă două posibilități de filtrare a aerului din bucătărie – prin evacuare sau recirculare. Nu puteți monta un filtru de carbon la orice hotă pentru că acel filtru trebuie să fie compatibil. Avantajul acelei hote e că nu mai e nevoie de acel burlan, însă filtrele respective costă destul de mult și trebuie schimbate de 2-3 ori pe an.

Alternativele pot fi doar variantele mult mai performante, iar designul e puțin îmbunătățit, în special dacă e vorba de o hotă premium. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe an consumă destul de puțin dar acest consum nu e relevant deoarece nu o veți folosi chiar zilnic și poate doar pentru o perioadă scurtă de timp. Bineînțeles, puteți să o porniți de câte ori doriți să schimbați aerul din bucătărie, în special dacă nu se poate deschide geamul (din cauza temperaturii de afară). Sunt prezente trei trepte de putere, astfel putere e cuprinsă între 194 și 314 mc/h.

Poate fi pus în locul modelului mai vechi pentru că are 60 cm lățime doar că nu mai e nevoie de un corp suspendat ci doar un burlan pentru evacuare. Acel burlan îl puteți masca cu niște profile, peste care se poate pune gips carton sau tablă zincată

Păreri pro și contra

Nivelul de zgomot e destul de scăzut dar depinde și de treapta aleasă. Îi face treaba chiar și cu o capacitate de absorbție de circa 300 mc/h. Poate mai țineți și un geam deschis din când în când, dar această capacitate se alege în funcție de metrii cubi ai încăperii. Un minus al acestui model poate fi lipsa lămpilor de tip LED, dar puteți înlocui cele actuale.

Samsung HDC6145BX/BOL poate fi folosită împreună cu orice pachet cuptor+plita sau chiar un aragaz. Incorporabilele se adresează celor care vor să aibă o bucătărie modernă și cât mai funcțională. Nu are sens să optați pentru o hotă clasică deoarece aceea nu va fi la fel de elegantă și nici performanțele nu sunt așa de mari.

Te-ar mai putea interesa