Samsung Galaxy Young S6310

Samsung Galaxy Young S6310 e un model așteptat de posesorii modelor Galaxy Gio și Mini 2, deoarece aduce cele mai bune componente hardware de pe piață pentru un telefon mobil cu ecran de 3.27 inci. Mă refer la procesorul de 1GHz, memorie internă de 4GB, 768 MB RAM și cameră de 3.15 MP cu filmare VGA. Dar nici pe partea de software nu stă rău, are cel mai nou Android – 4.1.2 Jelly Bean. Atfel utilizatorii se pot bucura de fluiditate, un browser nou și alte caracteristici interesante.

Nu are concurență având în vedere ce oferă, însă alternative de la alți producători pot fi HTC Explorer sau Sony Xperia Tipo. Nu au fost anunțate alte culori, dar cred că va fi disponibil și pe negru. Indiferent de culoare, prețul va fi același iar eu îl estimez undeva la 700 de lei (preț de lansare). Cu timpul se va mai ieftini dar nu cred că va fi mai ieftin de 600 lei. Ceva mai scump e Galaxy Fame deoarece are un ecran de 3.5 inci. A fost lansat împreună cu acesta și sunt modele modele destul de apropiate.

Poze

Designul e cel uzual și îl găsim la majoritatea modelelor care au fost lansate spre sfârșitul anului trecut și anul acesta.

Din față
Din față
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Are o grosime de doar 12.5 mm și se datorează faptului că are o baterie de 1300 mAh. E o baterie generoasă pentru un telefon așa de mic. Cântărește undeva la 112 grame, deci e destul de ușor. Ecranul de 3.27 inci e de tip TFT și e unul senzitiv multitouch. La partea de memorie are 768 MB RAM, 4 GB memorie internă (memoria utilizabilă e mai mică deoarece sistemul de operare e instalat pe cea internă) și suport pentru carduri microSD – până la 64GB.

Camera sa foto e una modestă cu senzor de 3.15 MP și filmare VGA la 24 fps. Având în vedere că ecranul e de 320 cu 480 pixeli, o cameră VGA e satisfăcătoare. Nu e însoțită de autofocus, blitz sau cameră secundară (utilă pentru video telefonie). Procesorul de 1 GHz e suficient pentru un utilizator cu pretenții modeste (nu vrea să joace jocuri 3D). Fluiditatea se datorată sistemului de operare Android 4.1.2 numit Jelly Bean.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cel mai nou Android de pe piață, procesor performant pentru un model Low-End, multitasking bun, suportă carduri de maxim 64GB și ecran superb.

Minusuri: o memorie de 8GB era ideală și nu are suport flash.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Young S6310 e o alegere bună în cazul în care vreți un smartphone Low-End spre Mid-Range sau nu vă permiteți unul prea scump. Fiabilitatea nu poate fi pusă la îndoială deoarece e vorba de un producător cu experiență în domeniu, iar autonomia e un criteriu de alegere a unui telefon. Cu mai multe detalii voi reveni la data lansării sale în Europa.

Lasă un comentariu