Samsung S5360 Galaxy Y

Cel mai mic și ieftin model de la acest producător e acest telefon mobil Samsung S5360 Galaxy Y Metallic Grey. După cum știți acest mare producător de electronice a cucerit mai toate piețele de electronice în special piața smartphone-urilor. Acesta nu este disponibil încă în România dar îl așteptăm cu drag în special că e foarte ieftin. Galaxy Y S5360 dace parte din seria Y după cum bine vedeți și vine ca alternativă la modelul Galaxy Y Pro B5510 care are tastatură de tip Qwerty. Samsung S5360 e un model de neratat din punct de vedere al specificațiilor tehnice și al software-ului nou (Android Gingerbread 2.3). Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Spatele

Specificații tehnice

Are o greutate de numai 97 de grame deci e foarte ușor. Un astfel de model poate fi o alternativă de dimensiuni mici la un S2. Ecranul e unul TFT de tip tactil cu o rezoluție de 240 cu 320 de pixeli și o diagonală de 3 inci. Deci densitatea pixelilor nu e una foarte bună dar e decentă pentru acest ecran (după cum vedeți și în clipul de jos). Ca și caracteristici speciale are următoarele: GPS cu suport A-GPS, radio FM (în caz că nu aveți stocate suficiente melodii și pentru a trece peste plictiseală), browser atât WAP 2.0 cât și xHTML/HTML interfață TouchWiz și trei butoane senzitive (le găsim și la modelele mai scumpe). Pe partea de conectivitate are mufă 3.5mm și microUSB 2.0. La capitolul comunicații vine cu toate tehnologiile necesare pentru a vă conecta la internet sau a transfera fișiere: GPRS, EDGE, 3G, Wi-Fi și bluetooth 3.0 cu A2DP și HS. Camera foto are un senzor de 2 MP  și se pare că nu vine cu autofocus și blitz. Însă poate realiza fotografii la o rezoluții de până la 1600 cu 1200 pixeli. Deasemenea vi se oferă posibilitatea de a filma la calitate QVGA cu 15 fps.

Vine cu un procesor destul de puternic de 883 MHz dar nu se știe modelul. Sistem de operare de pe acesta e bineînțeles cel mai nou Android de la Google – Gingerbread 2.3 – și care va primi cu siguranță un upgrade la Ice Cream Sandwich. Pentru început acesta e disponibil doar pe culoare gri cu negru. Ca oricare alt smartphone, și acesta are o mulțime de alte aplicații oferite de Google dar și câteva jocuri gratuite care le puteți luat și din Android Market în caz că nu sunt instalate. Vine cu un acumulator de tip Li-Ion de tip 1200 mAh care oferă o autonomie decentă.

Păreri pro și contra achiziției

Trebuie să apreciem acest model Samsung S5360 Galaxy Y pentru spatele ușor texturat care are un avantaj de luat în considerare, și anume acela că telefonul nu va aluneca din mână. În rest designul e foarte reușit (fața e neagră cu suprafață lucioasă iar pe margine are o dungă argintie). Ar fi fost interesant dacă avea un ecran să zicem de 3.5 inci, deoarece e mai bun pentru navigare și jocuri.

Concluzie

Acest Samsung S5360 Galaxy Y e un model foarte reușit din toate punctele de vedere și ar putea fi un înlocuitor bun pentru modelul Gio care e și el tot un smartphone. În clipul de mai jos puteți vedea acest superb smartphone S5360 de la Samsung și cred că mulți dintre voi și l-ar cumpăra numai după cum arată. Vizionare plăcută!

Te-ar mai putea interesa

9 comentarii la „Samsung S5360 Galaxy Y”

  1. Pretul acestui smartphone ii pe la 550 de lei (conform unor site-uri) si nu inlocuieste modelul Gio in special ca rezolutia ecranului e mica. L-am comparat cu Gio deoarece Gio e un model entry-level iar Samsung S5360 pare un smartphone low cost dar foarte din punct de vedere calitativ (design si materiale folosite). Cu siguranta va ajunge si in Romania deoarece vor fi multi cei care-l vor cumpara. As opta si eu pentru un asfte de telefon dar numai daca ar avea specificatiile tehnice ale lui Gio si design-ul + pretul acestuia :). Pare a fi fretiorul mic al lui galaxy S2 si R :)).

  2. Mda, dar acel preţ nu e valabil şi pentru România 🙂 (mai pune-i vreo 100 de lei pentru adaos comercial si taxe).

  3. Mai e mult până să apară această versiune nouă de Android şi până să fie disponibilă fără probleme.

  4. Telefonul a aparut deja si in Romania, care l-ati achizitonat deja si de unde m-ar interesa daca a aparut la orange si sa spuneti cateva pareri pro/contra despre el

  5. am primit si eu unul cadou de la mama mea …. si nu tine bateria decat o zi….. dupa prima incarcare de formatare …are cineva vro explicatie ????

Comentariile sunt închise.