Samsung Galaxy Tab2 P3100

Tableta Samsung Galaxy Tab2 P3100 7” e noul model de 7 inci de la acest producător și vine ca o alternativă la P3110 care e doar cu Wi-Fi și deci e mai accesibilă. După cum bine știți tablete de de 7 inci pot fi ținute ușor într-o singură mână iar când e vorba de jocuri, ea nu devine incomodă. E un gadget cu spațiu de stocare de 16GB, Wi-Fi, 3G și aspect negru lucios pe față și argintiu pe spate. Având în vedere că are 3G, puteți să vă conectați la web cu ajutorul unei cartele dar și să efectuați apeluri. Deci are și funcție de telefon însă nu o recomand pentru convorbiri deoarece e prea mare. Din pozele de jos se poate observa că are un aspect foarte plăcut și chiar dacă observați aceeași interfață, are de fapt Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Prețul ei e acceptabil dar putea fi unul ceva mi bun. Galaxy Tab2 P3100 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul său e unul Dual Core de 1 GHz care vă ajută să rulați filme 1080p și orice aplicație fie ea și joc 3D. Ecranul său e unul PLS TFT de 7 inci și care e cunoscut pentru unghiurile largi de vizibilitate însă nu e la fel de clar și colorat ca un Super AMOLED. Rezoluția sa e una de 1280 cu 800 pixeli care e oarecum decentă dar se putea și mai bine. Pe partea de multitasking, stă destul de bine având o memorie RAM de 1 GB și nu nici o tabletă de pe piață nu ar avea nevoie de mai mult. Spațiul de stocare e de 16GB și există variante chiar și de 8 respectiv 32 GB. Doar că 16 GB sunt suficienți pentru început iar cu timpul vă puteți lua un card de memorie microSD de maxim 32 GB.

Pe partea de multimedia are cameră secundară VGA, cameră principală de 3MP, difuzoare stereo SoundAlive, mufă jack 3.5 mm și blitz. Însă la capitolul comunicații are bluetooth, WLAN și 3G. Deci vine cu toate tehnologiile wireless care le puteți găsi pe o tabletă. Bateria sa Li-Po oferă o autonomie de funcționare decentă – 40 ore de convorbiri și în stand-by 1000 ore. Alte caracteristici ale sale care nu le-am specificat ar fi: giroscopul busola digitală, accelerometrul, A-GPS și senzorul pentru lumină ambientală.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu cel mai nou sistem de operare Android – ICS, arată bine, e ușoară – 344 grame, autonomia sa e de 3 ori mai mare decât a unui smartphone.

Minusuri:nimic.

Concluzie

Galaxy Tab2 P3100 de la Samsung e o tabletă prezentată anul acesta și care e un veritabil înlocuitor pentru vechile modele de anul trecut. Jos am pus un clip cu despachetarea unui model similar (8GB Wi-Fi) ca să vă faceți o idee despre ea:

4 comentarii la „Samsung Galaxy Tab2 P3100”

  1. Felicitari pentru prezentarea fair! as mai adauga si eu cateva concluzii dupa ce o utilizez de o luna si ceva. In primul rand se gaseste la preturi mai mici decat cele precizate aici, eu am dat sub 1500 ron pe varianta 3G dar P3110 varianta fara 3G este cam 1000 ron. Plusurile acestei tablete sunt ecranul de 7″ care ofera imagini clare si culori puternice, viteza foarte buna a procesorului de 1 GHz dual core care este foarte bine optimizat si are un consum redus de energie, iar asta se traduce intr-o autonomie foarte buna a bateriei. Ruleaza si filmeaza full hd, arata foarte bine datorita designului cu aspect metalic al carcasei, La capitolul minus as trece camera de 3MP si lipsa face unlock desi are ca sistem de operare Ice Cream Sandwich.
    In concluzie merita banii pentru ca e cea mai accesibila tableta la nivelul asta de performante.

  2. Primul atu din punctul meu de vedere este sistemul de operare Andoid 4.0 si evolutia interfetei TouchWizz care este foarte prietenoasa. De remarcat este si calitatea foarte buna a browsingului, paginile se incarca foarte rapid si se pot urmari clipuri video de 720p fara nici o problema de pierdere a vitezei de incarcare a paginilor. Pentru testarea performantelor am rulat cateva aplicatii si am obtinut aceste rezultate : in Pi benchmark Tab2 7.0 a obtinut 499 puncte, in NenaMark 2 a luat 24.7 puncte, in Sunspider 2253 puncte iar in BrowserMark a obtinut 94666, rezultate care o plaseaza per total in categoria peste medie, ca si performante.

  3. Salut!
    Spuneti-mi va rog cum sa fac actualizare versiune andoid si cum sa folosesc Gps-ul fara a avea acces la internet!
    Multumesc!

Lasă un comentariu