Galaxy Tab vs iPad

Pentru că am văzut că Boc şi-a luat o tabletă iPad, doresc să-i arăt că nu a făcut o afacere prea bună pentru că tableta Samsung Galaxy Tab este mult mai bună.

În această comparaţie, am ales ca personaje principale un iPad Apple 16GB 3G şi Tableta Samsung Galaxy TAB P1000 cu procesor Hummingbird 1000MHz, 512MB, 16GB, Android 2.2 Froyo, Alb.

Preţul tabletelor: egalitate

Ambele au acelaşi preţ, adică 3.000 de lei. Un chilipir, iar husele costă undeva la 200-300 de lei.

Samsung Galaxy TAB la 1.300 lei

Cutia
Ce conţine pachetul

iPad de 16GB/32GB/64GB la 2.000 lei

Ce conţine pachetul

Dimensiuni şi greutate: Samsung-ul

Mărime tablete

Dimensiunile (W x D x H) Apple-ului sunt 189.7 x 13.4 x 242.8 mm, iar celălalt are 190 x 120.4 x 11.9 mm. La greutate, Galaxy Tab stă foarte bine deoarece are 385 grame pe când iPad-ul are 730 grame.

Display: iPad

iPad-ul are un display de 9,7 inci, iar Galaxy Tab are un display de 7 inci. Putem vedea că iPad este puţin în avantaj.

Sisteme de operare: Samsungul

iPad are sistemul de operare iOS care se găseşte pe iPhone, iar Samsungul are Android. Eu prefer Android (vezi tabelul iPhone OS vs Android) pentru că este un sistem de operare open source şi poate mai multe (suportă Flash, arată mai bine şi este personalizabil) decât iOS.

Eu l-aş desemna câştigător în această comparaţie Samsung Galaxy Tab vs iPad pe mobilul de la Samsung, da probabil că ar sări unii cu gura pe mine. Ca o mică concluzie, iPad este potrivit pentru cei care doresc un display mai mare, iar Samsung-ul este pentru cei care vor mai multă mobilitate şi mai puţine restricţii (cum ar fi site-urile în flash).

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Galaxy Tab vs iPad”

  1. nu cred ca putem face o camparatie ipad vs galaxy tab pentru ca ipad este mult peste samsung la toate capitolele.

  2. Putem face comparaţie şi iPad nu este peste Samsung Galaxy Tab, la toate capitolele, pentru că Tableta Galaxy Tab P1000 are cameră, iar iPad nu.

  3. Pe iPad platesti doar fita si nu altceva….nu este mai bun cu nimic.Cine vrea sa-si cumpere un iPad sa-si cumpere dar inainte de toate sa caute un review.

  4. Samsung galaxy in general are gorila glas are ecranul care nu se zgaraie ipadul se zgarie foarte usor

Comentariile sunt închise.