Samsung Galaxy Tab P7310 8.9

Ultima tabletă anunţată din familia Galaxy este tableta cu numele şi codul Samsung Galaxy Tab P7310 8.9 . Aceasta este o alternativă la modelele de 7 inci şi 10.1 inci, deci undeva între cele două. E la fel de performantă ca şi cea de 10.1 inci numai că este ceva mai mică. Are procesor dual core, cameră de 3 megapixeli, sistem de operare Android 3.1. Pe acestea puteți juca cele mai sofisticate jocuri Android dar și filme 720p și 1080p. Din păcate nu vine cu port HDMI sau o variantă mici pentru a fi conectată la un televizor sau monitor. Pentru varianta de 32 de giga, preţul este destul de mare, dar preţul de plecare e destul de bun pentru versiunea cu 16 giga de memorie internă. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Modificările pe care le aduce noua tabletă sunt: poziţionarea butoanelor de volum şi pornire în partea din sus lângă intrarea audio iar difuzoarele stereo sunt în partea de jos. În ambele cazuri, la modelul 10.1 erau poziţionate în lateral. De asemenea, pe acest Samsung P7310 vom vedea o interfaţă destul de interesantă (TouchWiz UI) şi aplicaţii noi gata instalate (Amazon MP3). Tableta este disponibilă la comandă în unele ţări (inclusiv România și varianta cu 3G, și memorie internă de 16 giga. Tableta Galaxy Tab P7310 8.9 inci a fost anunțată în martie și s-a preconizat că va fi lansată prin toamnă (în ţara noastră a fost lansată în octombrie)… se pare că așa a și fost :). Vine ca o alternativă mai mică la Tab 10.1.

Poze

Au apărut câteva poze cu ea pe Internet și una în care este atașată unei tastaturi ca și un Asus Eee Pad Transformer.

Cu tastatură
Interfaţa

Specificaţii tehnice

Samsung P7310 e o tabletă destul de performantă, iar perfomanţa se datorează procesorului dual core ARM C A9 de 1 giga. Pe partea de multimedia vine cu o cameră de 3 MP și una secundară de 2 MP pentru videochat sau autoportrete. P7310 are bluetooth dar și conectivitate WLAN pentru internet.

Ecranul e de cea mai bună calitate având o rezoluţie HD+ şi fiind de tip PLS TFT capacitive touchscreen. Această tehnologie e nouă și e destul de bună deoarece oferă o luminozitate mai bună și unghiuri largi de vizibilitate (ca și la tehnologia IPS de la monitoare) dar contrastul nu e unul impresionant ca la Super AMOLED. S-a optat pentru acesta deoarece costurile de producție sunt mici și deci nu se poate compara Super AMOLED. Singura problemă ar fi diagonala de doar 8,9 inci dar cred că putem trece peste asta din moment ce e foarte mobilă sau portabilă. Aceasta cântărește doar 447 de grame. Pe partea de memoria Samsung P7310 are un spațiu de stocare flash de 16GB și o memorie RAM de 1 GB.

Păreri pro şi contra

Pro: Samsung P7310 are memorie internă 16 giga, sistemul de operare e Android 3.1 (suport flash 10.2), are USB, greutatea e sub 500 grame.
Contra: nu are 3G (dar are Wi-Fi), ecranul e cam mic şi camera principală are doar 3 megapixeli.

Concluzie

Samsung P7310 arată destul de bine, dar era foarte util și un modul 3G integrat. Este preconizată apariția și a unei tablete cu 3G, dar nu se știe nimic încă despre data lansării acesteia. Sunt și câteva modele 8.9 care au modem 3G incorporat și care vi le recomand.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Samsung Galaxy Tab P7310 8.9”

  1. Avand in vedere ca peste doua trei luni toate tabletele vor avea ecrane de 10 inch cred ca asta nu se va prea integra in peisaj cum e acum cu HTC Flyer. Deci parerea mea este ca aceasta tableta nu se va bucura de succes.

  2. Se va bucura de succes pentru ca o sa aiba un pret mic comparativ cu varianta 10.1 sau acelasi pret si va avea si 3G.

  3. Și eu cred că va succes deoarece tabletele vor ajunge la fel de populare ca telefoanele, dar într-un timp scurt.

  4. Mare pacar ca nu are card reader asa incat sa-i maresc memoria dar e bine ca are USB si-mi pot transmite pa hard ce am pe tableta si invers.

Comentariile sunt închise.