Samsung Galaxy Premier I9260

De la lansarea modelului Galaxy S3 am observat că noile modele arată identic cu S3, iar forma și dimensiunile diferă. Cu siguranță, cunoașteți S3 Mini, Note 2, S Duos, iar mai nou a fost anunțat și Galaxy Premier. Numele complet al acestui nou model este Samsung Galaxy Premier I9260, iar după cum se observă e succesorul lui Galaxy Nexus. Nu e un model al seriei Nexus ci un un veritabil înlocuitor deoarece are o cameră de 8MP, autonomie mult mai mare, slot pentru card și altele.

Deci aduce câteva îmbunătățiri care trebuie luate în considerare și care sunt ok pentru un smartphone de ultimă generație. Chiar adică nu are un Quad Core, se mișcă excelent și puteți juca orice joc doriți fără sacadări. Cât despre preț, e destul de apropiat de cel al lui S3, însă nu-l depășește deoarece acesta vine și în varianta 8GB. Momentan s-a anunțat doar varianta pe alb și cu siguranță vom vedea unul și pe negru/albastru închis. Dacă ar fi să vă recomand câteva alternative la acest Samsung I9260, v-aș recomanda S3 și S3 mini (arată cam la fel iar prețurile diferă).

Poze

 

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Samsung I9260 Galaxy Premier promite a fi destul de subțire și ușor – 9 mm, respectiv 130 de grame. Trebuie să luați în considerare că are un ecran Super AMOLED HD de 4.65 inci iar densitatea pixelilor e peste 300 ppi. Nu știu cât de util e un ecran HD, dar cu siguranță veți aprecia această caracteristică atunci când vizionați filme. Având în vedere că au fost anunțate telefoane cu ecran FullHD, cel HD va deveni probabil standard pentru telefoanele mid-range care vor fi lansate anul viitor.

Slotul pentru card e folositor atunci când vreți să vă stocați filme iar cei 8GB, respectiv 16GB, nu sunt suficienți. Multitaskingul e excelent cu memoria  RAM de 1GB. Spre deosebire de alte telefoanele acesta vine cu suport pentru SIM de tip mini.

Chiar dacă camera foto nu se poate compara cu cea a aparatelor foto, are un senzor de 8MP cu blitz, autofocus și filmare 1080p. Are și o cameră secundară care devine utilă atunci când socializați pe Skype sau pe alte aplicații de socializare. Nu vine cu noul Android 4.2 dar vine cu 4.1 care e la fel de fluid și de funcțional, iar dacă nu ați știut nu are browser web cu suport flash ci unul HTML5.

Procesorul de 1.5 GHz Dual Core e un TI OMAP 4470 care e decent având în vedere autonomia oferită și performanțele din jocuri. Spun asta deoarece are aceeași baterie de 2100 mAh ca pe S3. Însă, la acesta autonomia sa atinge circa 21 ore convorbiri în 2G, 790 h în stand-by.În jocuri, nu veți avea probleme deoarece are un procesor grafic nou – PowerVR SGX544. Se observă că vine c senzor de proximitate, busolă, accelerometru și giroscop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată destul de bine, e subțire, autonomie generoasă, o alternativă bună la un S3 și filmează decent.

Minusuri: când se va lansa pe piață, va fi destul de scump.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Premier e un model reușit care merită toată atenția și care poate concura lejer cu multe telefoane de la alți producători deoarece oferă caracteristici satisfăcătoare, un design elegant și un preț competitiv. Totuși, prețul inițial va fi destul de mare, iar pe parcurs se va mai ieftini că doar nu poate fi mai scump decât un S3 ;).

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Samsung Galaxy Premier I9260”

  1. Eu sper sa fie mai ieftin decat S3 deoarece vreau sa-mi iau un telefon doar ca S3 mi se pare cam scump iar varianta mini e prea mic.

Comentariile sunt închise.