Samsung Galaxy Player 5.0 WiFi

Cu ceva timp în urmă au fost anunțate două tablete/playere de dimensiuni mici, și anume playerul/mini tableta Samsung Galaxy Player 5.0 WiFi dar și modelul Galaxy Player 4.0. Pot fi considerate drept două gadgeturi alternative la Galaxy Note care are și funcția de telefon. Spun asta pentru că nu costă ai mult de 1000 de lei și performanțele lor vor fi considerabile datorită procesorului Dual Core. Nu se știe care e modelul procesorului dar se zvonește un Tegra 2 de 1 GHz, deci cam cel mai bun procesor de pe piața smartphone-urilor și tabletelor PC. Designul modelului de 5 inci e mult asemănător modelului Galaxy s 5.0 WiFi care e destul de slab datorită procesorului. Ambele „Playere” vor avea cel mai nou Android, 2.3.5 Gingerbread. Vor fi disponibile doar câte o variantă din fiecare și aici mă refer la spațiul de stocare (8GB), și anume cea de 4 inci va avea un preț de circa 700 lei iar cel de 5 inci vreo 800 de lei. Având în vedre că modelul Galaxy S 5.0 Wi-Fi are un preț de circa 900-1000 lei, la început cele două vor avea prețuri ceva mai mari.

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Recomandarea mea ar fi modelul Samsung Galaxy Player 5 pentru o experiență unică în ceea ce privește navigarea web dar și jocurile. Rulează un Android 2.3.5 Gingerbread cu interfața TouchWiz la o rezoluție de 800 cu 480 pixeli. Vine cu două camere foto, una principală de 3.2 MP cu blitz LED și una secundară VGA. PE partea de multimedia are un difuzor incorporat, mufă jack, suport excelent pentru diferite formate audio, același lucru pot spune și despre diferitele formate video și foto. Acest suport e asigurat de sistemul de operare foarte bun și care e apreciat de majoritatea posesorilor de smartphone-uri.

Cu această tabletă veți avea acces și la Android Market pentru instalarea de diverse aplicații. Pe partea de comunicații are doar WLAN și bluetooth 3.0. Bateria de pe Galaxy Player 5 e de 2500 mAh deci de două ori mai mare decât a modelului de 4 inci (1200 mAh) care cu siguranță va oferi o autonomie pe măsură.

Păreri pro și contra achiziției

Dacă modelul de 5 ar avea Tegra 2, atunci ar fi cea mai compact gadget la acei bani și ar avea succes. Designul e unul foarte reușit asemănător cu cel al predecesorului. E o alternativă excelentă la un iPod Touch.

Concluzie

Astfel de gadgeturi pot veni în ajutorul celor care nu prea vorbesc la telefon sau doresc să facă o alegre mai ieftină. Și anume, să achiziționeze două gadgeturi separate (telefon și tabletă), unul pentru convorbiri și altul pentru filme, jocuri, internet și muzică. Numai că o tabletă cu conectivitate Wi-Fi are acces la internet doar în apropierea hotspot-urilor sau unui router wireless (acasă). Lansarea celor două modele va fi spre sfârșitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Samsung Galaxy Player 5.0 WiFi”

  1. Buna ziua,

    In comentariul dumneavoastra,ati precizat ca ,,astfel de gadgeturi pot veni in ajutorul celor care nu prea vorbesc la telefon” .
    Pana la urma,acest ,,player” are si functia de telefon sau nu?

    Multumesc !

  2. Nu, doar prin Skype (Wi-Fi) sau alte servicii web.

    P.S.: De aceea are și denumirea de „Player”, că e precum o tabletă cu Wi-Fi.

Comentariile sunt închise.