Samsung Galaxy Note 8.0 N5110, tabletă cu autonomie foarte mare

Una dintre cele mai reușite tablete ale acestui an e Samsung Galaxy Note 8.0 N5110 deoarece e ieftină, net superioară iPad Mini-ului și aduce chiar și S Pen (care îl puteți folosi dacă vreți pentru diversele aplicații). E vorba de caracteristici speciale ca: procesor cu patru nuclee, autonomie de două ori mai mare decât la alte tablete, ecran HD, 2 GB RAM etc. Doar ecranul putea fi unul mai bun dar la așa dotări nu cred că mai contează. Alternative cu patru nuclee nu prea sunt în special dacă luăm în considerare diagonala, dar și varianta Nexus 10 e o alegere bună însă nu aduce slot pentru card. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tableta arată destul de similar cu modelele Note, dar care sunt telefoane ceva mai mari.

Din față
Din față

Comparativ cu iPad Mini
Comparativ cu iPad Mini

Specificații tehnice

Procesorul cu patru nuclee e un model Exynos 4412 de 1.6 GHz, e similar cu cel de pe S4 dar și de pe viitoare tablete ori smartphone-rui de la acest producător. Acest procesor reprezintă viitorul pentru gadgeturile portabile cu Android.Ecranul TFT are o diagonală de 8 inci iar rezoluția e una HD. La capitolul memorie are 2GB RAM și un spațiu intern de maxim 16GB.

Dotările sale se asemănă cu cele ale tabletei cu 3G, defapt, sunt aceleași doar tehnologie 3G diferă. Chiar dacă nu are 3G, tot are WiFi și dacă o folosiți doar acasă și prin preajma hotspoturilor, nu văd de ce ați avea nevoie de 3G. Pentru acasă vă recomand un router wireless dar nu unul prea scump.

Apreciez că vine și cu bluetooth care devine util pentru conectarea unei tastaturi wireless dacă nu vă place sau nu sunteți obișnuiți cu cea de pe ecran. Având în vedere bateria de 4900 mAh, autonomia e dublă față de cea a altor tablete, ajungând la maxim 27 ore conform producătorului. Am observat și un număr mare de senzori care sunt foarte utili de fiecare dată când o folosiți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de peste 20 de ore, procesor foarte bun, destulă memorie RAM și spațiu intern, design plăcut, S pen și aplicații dedicate.

Minusuri: ecranul nu e IPS.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Note N5110 impresionează din cele mai multe puncte de vedere, dar nu excelează chiar la toate capitolele. Iar dacă țineți să aveți și 3G, există acea tablă cu codul N5100, dar care bineînțeles e mai scumpă.

Te-ar mai putea interesa