Samsung Galaxy Note 8.0 N5100, tabletă care ține până la 27 de ore

Cea mai nou model din seria Note e de această dată o tablă și care e disponibilă în versiunile cu WiFi și 3G. Samsung Galaxy Note 8.0 N5100 e varianta cu 3G dar nu-i lipsește nici WiFi-ul. Deci diferența dintre cele două e 3G-ul, iar prețul e corespunzător. Pare a fi o tabletă destul de scumpă pentru un ecran de 8 inci, dar autonomia promite a fi mult peste medie. Poate atinge maxim 27 ore de viață în mod economic iar configurația e cu procesor Quad Core. Designul e similar seriei Note, adică acel buton de jos pentru Home, margini rotunjite și S Pen. are să arate precum un telefon dar e o tabletă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Indiferent pentru care optați ambele arată la fel, dar cu siguranță vom vedea și alte culori interesante (poate chiar și negru ori albastru).

Din față
Din față
Comparativ cu iPad Mini
Comparativ cu iPad Mini

Specificații tehnice

Procesorul său l-am întâlnit și pe alte gadgeturi de la Samsung și e cel mai bun sau mai bine zis, aproape cel mai bun. Spun asta deoarece mai există și procesorul cu opt nuclee de la S4 dar nu varianta din România. Dar nu e nevoie de atâtea nuclee pentru o astfel de tabletă și oricum nu prea există aplicații care să ceară atâta performantă. Ecranul său e unul TFT de 8 inci HD, aș fi preferat unul IPS dar nici acesta nu e rău.

Are 2 GB de RAM și nu m-aș mira dacă anul viitor vom vedea tablete cu 4GB, ca și la laptopuri. Spațiul intern e de 16GB și puteți alege și un card dacă vreți să țineți în siguranță unele date. Dotările sale sunt cunoscute și de pe alte tablete: card reader, USB de tip micro, audio, WLAN, bluetooth, 3G, diverși senzori etc.

Sistemul de operare e Android 4.1 JB care mi se pare foarte reușit iar 4.2 nu aduce multe îmbunătățiri.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe 3D impresionante, S Pen, aplicații corespunzătoare serie Note, robustă, autonomie foarte mare, puteți băga un card destul de mare și altele.

Minusuri: ecranul putea avea o rezoluție mai bună și panou IPS.

Concluzie

Acest model numit Samsung Galaxy Note N5100 e cel mai performant gadget cu Android și cu diagonală de 8 inci. dacă vi se pare prea scump, fie alegeți modelul doar cu WiFi fie așteptați să se mai ieftinească. Jos am pus un clip cu despachetarea acestui model:

Lasă un comentariu