Samsung I9082 Galaxy Grand, Dual SIM cu ecran generos

Samsung I9082 Galaxy Grand e unul dintre multele smartphone-uri prezentate la MWC anul acesta și cred că e singurul Dual SIM de la acel eveniment (de tip Active). Există și un model cu nume similar doar codul e diferit iar acela e Single SIM. Nu-mi place că ambele model vin în aceleași culori: alb și negru. Spun asta deoarece nu le poți distinge așa de ușor, însă modul I9082 are pe partea din față inscripția DUOS care și la restul modelelor Dual SIM de la acest producător. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Se adresează celor care vor un phablet deoarece are un ecran de 5 inci însă rezoluția nu e una HD cu ne-am obișnuit până acum. Ca și caracteristici tehnice are: procesor Dual Core, 8GB, 1GB RAM și cameră de 8MP. deci poate fi un smartphone Mid-Range spre High-End bun dacă nu țineți la ecran, adică nu vă doriți unul detaliat. Îl recomand oricui deoarece spre deosebire de o tabletă, e mai portabil și-l puteți băga în orice buzunar.

Poze

Spatele
Spatele
Din față
Din față

Specificații tehnice

Nu mi se pare greu pentru un smartphone așa de mare – 162 grame. Ecranul de 5 inci e unul cu rezoluție de 480 cu 800 pixeli. Nu e prea detaliat, dar suficient de mare pentru a viziona filme, a naviga pe web sau a folosi aplicații diverse. Prețul mai atractiv se datorează și mediului de stocare intern care în cazul acestui e de 8GB. Însă, se poate introduce un card de maxim 64GB. Cu o memorie de 1GB RAM, puteți folosi multe aplicații în același timp sau să jucați cele mai noi jocuri. La capitolul comunicații și porturi nu-i lipsește nimic.

Camera foto e cea de 8MP cu filmare 1080p, însă cea frontală e de 2MP (nu sunt multe modele care se pot lăuda cu o așa cameră). Sistemul de operare e unul Android 4.1.2 numit și Jelly Bean. Pe partea de viteză de procesare, are un procesor de 1.2 GHz cu două nuclee. Cu ne-am obișnuit, autonomia e una mare și e de maxim 440 ore în stand-by și 10 ore de convorbiri. Galaxy Grand I9082 e alegere corectă în acest buget deoarece oferă cel mai mare ecran.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performant, are cele mai bune dotări în acest buget, multitasking și sistem de operare nou.

Minusuri: ecranul nu e unul HD.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Grand e cel mai performant Dual SIM de pe piață și dacă țineți la calitate, nu ar trebui să alegeți un model de la un alt producător necunoscut chiar dacă prețul pare mai atractiv (acelea sunt modele fabricate în China).

Lasă un comentariu