Samsung Galaxy Fame S6810, telefon ieftin cu Android

Samsung Galaxy Fame S6810 e un model care poate fi considerat un succesor a lui Galaxy Axe având în vedere caracteristicile tehnice, codul apropiat și dimensiunile sale. A fost anunțat alături de Galaxy Young care e o alternativă mai nouă la Galaxy Gio și aduce caracteristici similare (ecran de 3.2 inci). Puteți observa că designul e unul plăcut și s-a menținut acea formă rotunjită cu dungă argintie pe margine de la S3. Chiar dacă are o construcție robustă, vă recomand o husă cu folie pentru a-l proteja. Bineînțeles oferă caracteristici ca: Android 4.1 Jelly Bean, ecran de 3.5 inci, un procesor de 1GHz, 4GB și 512 MB RAM.

Cu așa componente hardware, alternative la acesta care se află pe piață sunt Optimus L7, Alldro P5 sau Galaxy Ace 2. Totuși, niciunul dintre acele modele enumerate de mine nu oferă un sistem de operare așa de nou care oferă un plus de fluiditate și de funcționalitate. Chiar dacă modelul din poze e pe alb, vor fi și alte culori interesante. Avantajele oferite de acele telefoane sunt ecranele mai mari sau procesoarele Dual Core. Prețul său e estimat la vreo 800 de lei. A ajuns și în România la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

În mână
În mână
Din lateral
Din lateral

Specificații tehnice

Samsung S6810 suportă un ecran de 3.5 inci cu o rezoluție corespunzătoare – 320 cu 480 pixeli. Acesta reproduce un număr de 256K culori și e unul cu multi-touch. Chiar dacă memoria internă e de 4GB, puteți să o măriți cu un card de memorie microSD de maxim 64 GB. Bineînțeles, memoria disponibilă utilizatorului e mai mică deoarece sistemul de operare e instalat pe cea internă. La acest capitol oferă și o memorie RAM de 512 RAM care e suficientă pentru cei care nu se joacă cine știe ce jocuri.

Pe partea de comunicații oferă 3G, WLAN, USB etc. Aveți și funcția Wi-Fi hotspot care e utilă pentru cei care au o tabletă fără 3G iar pe telefon aveți o opțiune de internet activată. Camera foto e aceeași de 5MP cu filmare VGA și blitz LED. Din poza de sus se observă camera foto secundară, dar e una VGA. Versiunea de Android e 4.1.2 care e cea mai nouă și probabil va primi un upgrade la 4.2.

Având în vedere că are Jelly Bean, îi lipsește suportul flash și aduce un browser HTML5. Autonomie e satisfăcătoare pentru un telefon Low-End către Mid-range – 1300 mAh.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: multitasking bun, autonomie suficientă asigurată de o baterie de 1300 mAh, sistem de operare nou, design plăcut și fiabilitate crescută.

Minusuri: memorie internă mică.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Fame S6810 e un gadget bun pentru navigare web, jocuri sau utilizare obișnuită datorită caracteristicilor sale bune. Mai mult ca sigur că se renunța la procesoarele cu frecvență scăzută deoarece sistemele de operare cer tot mai multă viteză de procesare iar tehnologia se ieftinește. Un model mai ieftin e Young și care e cam la fel de bun.

2 comentarii la „Samsung Galaxy Fame S6810, telefon ieftin cu Android”

  1. Imi place foarte mult ce au facut cu acest telefon. In momentul de fata am un Gio si cred ca am sa-l inclocuiesc cu acesta deoarece a imprumutat foarte mult din dezignul lui S3. Stiu ca nu se compara cu S3 mini, insa la 700 si ceva de roni cred ca e unul dintre cele mai ieftine Samsunguri de pe piata.

  2. Galaxy Fame e un entry level, dar ofera performante decente, datorita peocesorului de 1 GHz si celor 512 MB RAM ruleaza Android 4.1 Jelly Bean si asta constituie un mare avantaj pentru categoria aceasta de terminale. Rezolutia VGA de 320×480 pixeli nu face ca videoclipurile rulate sa arate lacrima dar culorile sunt foarte vii si imaginea placuta.

Lasă un comentariu