Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Samsung ChromeBook XE500C21-A01US

Samsung ChromeBook este un laptop sau mini laptop pe gustul meu. În momentul de față laptopul Samsung ChromeBook XE500C21-A01US este disponibil în străinătate și va fi disponibil în curând la toate magazinele românești la un preț de peste 1699 lei. După cum ştiţi Google lansează un nou sistem de operare – ChromeOS – şi cu această ocazie îl va “vinde” alături de laptopuri Acer şi Samsung.

Laptopurile Acer şi Samsung ChromeBook sunt disponibile din 15 iunie la Amazon şi BestBuy, iar la noi sunt disponibile de la sfârşitul lui iunie spre începutul lui iulie. Despre ChromeOS pot spune că ste un sistem de operare revoluţionar construit în jurul browser-ului Chrome şi este realizat pe un fundament Linux. Din păcate, oficial nu vor putea fi instalate programe, dar punctele forte ale acestui OS ar fi faptul că porneşte (bootează) în 8 secunde, eşti conectat tot timpul şi e foarte sigur.

În imagini

Așa arată (când va apărea la mai multe magazine am să pun mai multe poze și un link spre mai multe detalii).

Închis

Deschis şi pornit

Câteva detalii tehnice

Pe scurt, specificaţiile tehnice ale Samsung Chromebook ar fi ecran de 12,1 inci cu rezoluţie de 1280 pe 800 pixeli, greutate de 1,48 kilograme, baterie care ţine 8,5 ore, procesor Atom dual core, wi-fi dual band, webcam HD cu microfon, porturi USB, cititor de carduri, port mini VGA.
Specificaţiile tehnice ale unui Acer Chromebook XE500C21-A01US ar fi ecran de peste 11,6 inci, 1,34 kilograme, baterie care ţine 6 ore, procesor Atom dual core, wi-fi dual band, webcam HD cu microfon, două porturi USB, sunet HD şi port HDMI.

Aceste Chromebook-uri sunt interesante, dar ar fi interesant dacă Chrome OS ar putea fi instalat şi pe un calculator obişnuit.

Samsung XE500C21 A01US vine cu un procesor Intel Atom N570 care are 1,6 giga și e dual core.
Memoria RAM e de tip DDR3 și are instalați 2 giga. Din păcate nu se mai pot pune RAMi deoarece 2 giga e capacitatea maximă RAM.
Ecranul lui ChromeBook XE500 e de 12,1 inci și e de tip LED. Rezoluția lui e de 1280 pe 800 pixeli și este un ecran non gloss, adică nu te orbește. Aspectul imaginii pe acest netbook/laptop e de 16 pe 9 și nu pot spune că mă deranjează ceva la ecran din moment ce e HD.
Designul este unul foarte reușit și are o culoare numită arctic white (e alb).
Placa video este NM10 care este un cip grafic integrat de la Intel.

Jocurile vor merge, dar să nu vă așteptați să jucați NFS 2010.
Pe partea de multimedia Samsung ChromeBook XE500C21-A01US are un difuzor stereo, cameră web HD de 1 megapixel, memorie internă de 16giga (SSD pe mSATA), WLAN n și card reader.
Cel mai mult mi-a plăcut faptul că are o autonomie impresionantă de până la 8 ore grație bateriei de 8280 mAh care e de 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Ți-ai lua un ChromeBook de la Samsung deoarece arată bine, prețul nu e foarte mare, bateria ține destul de mult, iar sistemul de operare pornește în vreo 7-8 secunde.

Preţul

Probabil că pentru mulți acest laptop nu este prea accesibil deoarece costă vreo 1699 lei și pe acești bani mai bine își achiziționează un laptop de 15 sau 17 inci, dar sistemul de operare și autonomia fac toți banii. 😉
Cel mai bun preț pentru un Samsung ChromeBook XE500C21-A01US ar fi undeva de la 1699 lei, dar se va mai ieftini după ce și Acer va scoate modelele sale de Chromebook.

Dacă ești o persoană care stă mult pe internet și are nevoie de un netbook sau laptop cu portabilitate maximă atunci un mini laptop Samsung ChromeBook XE500C21-A01US cred că ar fi ideal.

{ 4 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Adrian

  Nu mi se pare a fi un laptop prea bun din moment ce nu are Dvd, costa mult si nu poti juca un joc … ceva.

 • Naşul

  Din moment ce e un netbook – laptop de stat pe Internet – nu prea ai nevoie de unitate DVD.
  Chrome Book (de la Acer sau Samsung) este mai mult un mini laptop pentru cei pasionaţi de Internet. 😉

 • Mike

  Si eu sunt interesant de un astfel de netbook dar mai astept pana vin mai mult producatori cu astfel de produse deoarece 1900 lei mi se pare cam mult.

 • Florin

  Salut io am un samsung chrombook de ceva timp luat din germania si pentru internet socializare si asa mai departe este foarte ok poti asculta muzica radio si poti vizualiza filme direct online fara nici cea mai mica intrerupere si pe internet se misca super repede poti sta pe 20 de pagini web si tot repede se misca

Lasă un comentariu