Samsung 840 Series

SSD-urile sunt acele componente PC care-ți pot face desktopul/laptopul să pornească mai rapid și ca diferite programe să se încarce mai rapid. Majoritatea calculatoarelor nu vine cu Solid State Drive-uri și de aceea modelul Samsung 840 Series îți vine în ajutor. Nu costă deloc mult deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e unul de plecare pentru varianta de 120GB, iar pentru variantele de 250 și 500 de giga prețurile sunt ușor mai ridicate.

Poze

Modelele acestea de 840 Pro nu arată cu mult diferit față de seria 830, singurele diferențe sesizabile sunt cele pe partea de performanță. Despre greutate se poate spune că e foarte mică în comparație cu cea a altor SSD-uri și din această cauză vor face ca portabilitatea unui laptop să fie mult mai mare.

Componenta

Specificaţii tehnice

Samsung 840 e un HDD foarte capabil care ar fi recomandat pentru un PC de gaming. Normal că e conform ultimelor standarde și din această cauză are suport pentru SATA 3. Citirea se realizează cu 530 mega, iar scrierea cu 130, 240 și 330 mega pentru variantele de 120, 250 și 500 de giga.
Pe partea de scriere a informației nu stă prea bine, precum majoritatea componentelor de acest gen, și de aceea vă recomand să instalați pe el Windows-ul și programele.

Păreri pro şi contra

Pro: prețurile mi se par bune; garanția e una normală de 3 ani; montarea se poate realiza atât în desktop PC-uri cât și în notebook-uri; dacă va fi montat într-un laptop atunci o să-i ofere o portabilitate mai bună datorită greutății mici, dar și consumului mic de curent în comparație cu un HDD normal.
Contra: pe partea de scriere nu stă excelent, însă scopul său e de a citi cât mai rapid informațiile stocate și nu de a le scrie.

Concluzie

Un SSD are multe avantaje printre care s-ar număra protecția la șocuri, consumul scăzut de curent; viața lungă și accesul instant la date. Deci, dacă vrei să-ți tunezi calculatorul atunci o astfel de componentă ar fi mai mult decât recomandată. Din clipul de alături vă puteți face mai bine o impresie despre cum arată la exterior și la interior. Poate că unele persoane mai „pasionate” vor desface și ei carcasa, dar eu nu recomand acest lucru deoarece dacă scăpați apă pe plăcuță atunci o puteți arunca.

Te-ar mai putea interesa