≡ Meniu

Samsung 830 Series

Hardurile de tip Solid State Drive au devenit tot mai ieftine și dovadă o face seria SSD Samsung 830 Series care conține SSD-uri de 2.5″, cu capacități de la 64GB până la 512GB. Aceste componente pot fi montate pe SATA III și au preţ bun Vezi prețul special de azi care e un preț de plecare pentru modelul de 64 giga. Normal că poate fi instalat atât într-un laptop cât și întru-un desktop deoarece nu e deloc gros, iar rata de transfer teoretică e de 600 mega.

Poze

Această componentă are dimensiuni reduse, iar greutatea e și ea mică. Alături vedeți cum arată cutia, iar la finalul acestui articol e și un preview al conținutului pachetului, ÎNSĂ acest conținut diferă de la un model la altul deoarece modelele ieftine au dotări lite, iar cele scumpe vin cu kit de instalare și altele.

Cutia

E foarte mic

Specificaţii tehnice

Modelul de 64GB face parte din seria 830 Basic Series, suportă TRIM și are o carcasă din paperbox. În mod normal astfel de SSD-uri pot fi montate și pe laptopuri mai vechi care au SATA I ori II și nu văd de ce acest lucru nu ar fi valabil și la acest model. Se descurcă de minune la citire deoarece citește cu 520 giga, însă la scriere are o rată de transfer de 160 MB/s.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț incredibil de accesibil; garanția sa e de 3 ani; vine de la un brand renumit; e disponibil în diferite capacități și variante de împachetare, dar și dotări. Un alt plus ar fi faptul că poate fi montat inclusiv pe Serial ATA 3 și în laptopuri, dar și în unități desktop.
Contra: nu se descurcă prea bine la scriere… precum orice SSD.

Concluzie

Recomand seria 830 a celor de la Samsung tuturor acelor persoane care vor să-și accelereze experiența pe un laptop ori desktop. Calculatorul va merge mult mai bine cu un astfel de aparat în el, însă trebuie știut că pe el se instalează sistemul de operare și eventual câteva programe și nu e recomandat să copiați filme ori alte fișiere pe el. Pentru a vă face o părere despre cum arată vă recomand clipul de alături care prezintă un model superior ca dotări și performanțe, dar arată identic din punct de vedere al aspectului.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu