Samsung 55Q9FN, televizor QLED de 138cm

Samsung 55Q9FN este un televizor al anului 2018 dotat cu tehnologie QLED, iar din această cauză avem parte de o imagine foarte bună. Dar, imaginea de calitate superioare nu se datorează doar QLED, ci și HDR 2000, rezoluției 4K, precum și a altor caracteristici superioare de imagine.

Acest model are un [pet]preț[/pret], iar pe acești bani primim un TV modern cu două tunere DVB T2/C/S2 (e twin tuner, adică are două intrări de antenă). Din imaginea alăturată se poate vedea mai bine cum arată acest TV modern.


Avantaje

Televizorul Samsung 55Q9FN este foarte subțire, iar din această cauză porturile sale sunt foarte puține, dar sunt disponibile în cutia separată cu care vine aparatul. Porturile din cutie sunt wi-fi, bluetooth, 4 HDMI-uri, 3 USB-uri și altele.
Diagonala e una optimă pentru rezoluția de tip 4K, vorbind despre o diagonală de 55 inci (138 centimetri).
Poate fi montat pe un perete cu ajutorul suportului Vesa 200×200.
Ca sistem de operare are popularul Tizen OS care-i disponibil la televizoarele Samsung. Acesta vine cu browser și diverse aplicații (cele mai populare fiind Youtube și Netflix).
Hardware-ul e unul foarte bun, fiind vorba despre procesor quad core, PIP (picture in picture), LAN cu IPv6 și altele.
Nu doar imaginea e de calitate, ci și sunetul întrucât vorbim despre un televizor cu suport DTS și cu sunet pe 4.2 canale. Pentru un sunet cu multe detalii acest TV are și woofer.

Dezavantaje

Singurul dezavantaj e cel de preț, dar tehnologia e una de generație nouă și nu o să găsiți ceva similar la alți producători. Acest aparat va fi actual și peste 5 ani deoarece tehnologiile integrate sunt unele de viitor care vor fi standard în anii ce urmează.

Concluzii

Modelul acesta e pentru cei interesați de cea mai bună imagine posibilă pentru divertisment de la cablu, de pe Netflix ori din alte surse.
Nu doar are cele mai noi caracteristici, dar e și un televizor foarte fiabil deoarece ecranul e cu quantum dot, iar din această cauză ecranul nu se arde în timp.

Te-ar mai putea interesa