Samsung 55D6000

M-am gândit să fac un mini review la televizorul LED 3D Samsung 55D6000 deoarece e un TV special. Are numeroase caracteristici care-l fac un televizor premium, iar acestea ar fi suportul pentru aplicații, conexiunile de rețea, suportul 3D (dar e nevoie de ochelari), playerul multimedia integrat și altele. Unii l-ar putea considera o alternativă al lui 40D6100 care are 101 centimetri și suport 3D, dar costă mai puțin. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar la unele magazine (ca cel înspre care am pus link) se dau ochelari 3D și o multipriză.

Poze

televizor LED Samsung UE40C6500 1
Per ansamblu
televizor LED Samsung UE40C5000 1
Acasă

Specificaţii tehnice

Samsung 55D6000 are incorporat suport 3D, iar ecranul e de tip LED. De asemenea, 55D6000 e și e un Smart TV și asta înseamnă că suportă aplicații inteligente care pot extinde funcționalitatea televizorului.
Pe partea de sunet stă destul de bine deoarece are sunet de 30W RMS, adică 15W pentru fiecare difuzor. Ca niște caracteristici speciale, legate de sunet, ar trebui menționate SRS-ul, DTS 2 și Dolby Pulse.
Ecranul e unul de 140 centimetri (55 țoli), e de tip LED și are suport Full HD datorat rezoluției 1920 pe 1080 pixeli. Ca niște caracteristici speciale ale imagini ar trebui menționate conversia din 2D în 3D, clear motion rate de 200 herți, motorul 3D HyperReal și wide color enhancer plus.
Ca orice alt TV premium și acest 55D6000 are tuner digital pentru ca dumneavoastră să puteți vedea posturi TV în format digital HD. Are integrat și un player multimedia care sunt sigur că nu va avea probleme cu redarea fișierelor sau filmelor mkv.
Ca și conectori are RF (pentru antenă), Scart, D-Sub, HDMI și conexiuni de reța (LAN și wireless LAN). Are și USB 2 care e pentru playerul multimedia integrat.
Televizorul are câteva caracteristici speciale, pe lângă cele de sunet și imagine, iar cele mai importante ar fi Anynet+, ConnectShare, Smart Hub, Samsung Apps și AllShare (DLNA). Sunt și altele, dar acestea mi se par mai importante.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, are tot ce e mai nou în el (3D, LED, player multimedia, conexiuni pentru Internet, suport aplicații), are o diagonală impresionantă și timpii de răspuns ai imaginii sunt destul buni.
Contra: 55D6000 e cam scump.

Preţuri (cel mai mic preţ)

5499 lei e un preț destul de bun pentru un televizor super tehnologizat. Nu-i lipsește nimic deoarece are chiar și ochelari 3D incluși în pachet, dar asta depinde și de magazinul de unde îl achiziționați.

Alternative

40D6100 e o alternativă cu un preț mai mic pentru persoanele care vor ceva mai ieftin, dar cu aproximativ aceleași detalii tehnice.

Concluzie

Samsung 55D6000 e un aparat lansat de curând și în România și e destinat  acelor persoane care vor un televizor cu un ecran mare și cu tot ce e nou în el.

Te-ar mai putea interesa