Samsung 46ES6100

Acest televizor LED 3D Samsung 46ES6100 e un Smart TV de 116 cm, cu rezoluție Full HD și Connect Share Movie. Având în vedere că face parte din seria ES6100, design-ul său e unul foarte elegant cu picior în formă de x, logo mic, margini înguste și o parte transparentă în partea de jos (ca la 40ES6100). Însă un Smart TV nu presupune doar design ci și funcționalitate. Jos se poate observa că Samsung UE46ES6100 e destul de subțire și s-ar potrivi perfect într-o sufragerie (în special dacă optați pentru un suport pentru perete). Aici mă refer la faptul că puteți accesa conținutul web cu ajutorul aplicațiilor, Social TV sau browserului web. Spre deosebire de alte modele, acesta re Wi-Fi Direct și deci nu necesită un adaptor special. Ar mai fi multe de spus despre acesta dar restul caracteristicilor sale le voi prezenta mai jos. 46ES6100 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Acesta vine cu tehnologie de imagine LED care împreună cu Samsung Wide Color Enhancer Plus vor oferi o calitate superioară imaginilor, iar claritatea lor e asigurată de Mega Contrast. Bineînțeles există și alte tehnologii de imagine cum ar fi: 3D HyperReal Engine, conversie 2D-3D, Clear Motion Rate 200Hz CMR etc. Tehnologia de conversie e foarte bună în special dacă chemați câțiva prieteni ca să vizionați un film, însă aveți nevoie de mai multe perechi de ochelari. Deci pe lângă cele două perechi care le primii alături de acestă, vă recomand cel puțin 3 perechi pe lângă acelea. Diagonala de 116 cm însemnă o dimensiune de 46 inci (e evident și din codul său).

Pe partea de sunet Samsung 46ES6100 stă foarte bine cu două difuzoare de 10 W fiecare, filtru pentru zgomot, ajustare automată a volumului, DTS 2.0, Down Firing și altele. E dotat chiar și cu intrare pentru antenă dar cât timp aveți un tuner TV digital ca a acestui TV, nu cred că va fi de folos acea intrare. Playerul său multimedia integrat are funcție de înregistrator video (filme, emisiuni etc.) dar și de player media (redați filme, melodii și fotografii de pe mediile de stocare cu interfață SUB 2.0).

Samsung 46ES6100 are conectivitate RJ45, Wireless, USB (x3), composite, Scart, HDMI (x3), minijack pentru căști etc. Vine cu o mulțime de caracteristici speciale dar care probabil le cunoașteți de la alte Smart TV-uri și deci nu ar mai avea rost să le enumăr. Tehnologia AllShare mi se pare interesantă deoarece televizorul poate să redea filme de pe un smartphone sau laptop aflat în apropiere (DLNA). Cu acesta puteți socializa chiar și pe Skype dar aveți nevoie de o tastatură și de o cameră web. Și lista poate continua… idee e că nu-i lipsește nimic.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată pur și simplu superb, Connect Share Movie, Wi-Fi Direct, browser web, ochelari 3D incluși, Smart TV, AllShare și tehnologia de conversie a imaginii.

Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Acest Samsung 46ES6100 e unul dintre cele mai mari modele din această serie și nu cred că ar avea rost să optați pentru unul și mai mare deoarece diagonala de 116 cm e ideală pentru camere spațioase. Jos am postat o prezentare a acestei serii:

Te-ar mai putea interesa