Samsung 22ES5000

O alternativă bună la un monitor/TV poate fi un astfel de televizor LED Samsung 22ES5000 deoarece vine cu funcție Connect Share Movie și DTS 2.0. Deci puteți viziona filme, poze sau asculta muzică fără a avea nevoie de un laptop, desktop sau media player extern. Design-ul de impresia de monitor și nu de televizor, însă pentru că are tuner Tv și boxe integrat, poate fi un televizor compact. Nu e chiar ieftin deoarece există alternative și cu diagonală de 81 cm. Deci recomandarea mea ar fi să vă luați un model mai mare chiar și dacă e doar HD, dar unii producători oferă modele FullHD.  UE 22ES5000 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În cutie
Din spate

Specificaţii tehnice

Ecranul de 54 cm e unul LED și vine cu o rezoluție 1080p. Deci se adresează celor care vor calitate și dimensiuni reduse. E ideal pentru cei care vor să-l pună pe birou sau într-o cameră mică. Nu arată ca un televizor, arată mai degrabă ca un monitor. Însă, vine cu tuner TV care poate recepționa posturi HD. Pe partea de sunet are difuzoare de 6W (2x3W), SRS, DTS etc. Deci nu aveți nevoie de boxe alături de acesta doar dacă vreți un sunet mai puternic (pentru muzică).

Caracteristicile video sunt cele standard pentru modele ale acestui an: Wide Color Enhancer Plus, CMR 50, HyperReal Engine etc. Acestea îmbunătățesc calitate video și se observă doar dacă vizionați filme 720p sau 1080p. Filmele pot fi vizionate de pe PC, laptop, media player sau mediu de stocare extern (prin USB). Alături de portul USB 2.0, Samsung 22ES5000 auce porturi ca: HDMI, Scart, video composite, ieșire audio digitală, RF in și slot CI. La acesta se pot conecta și o pereche de căști, port care poate fi util autnci când jucați un joc și nu vreți să deranjați.

Consumul de energie e de doar 22 W, care e foarte mic pentru un TV. Nu ocupă mult spațiu că doar ecranul e de 22 inci.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are rezoluție Full HD, ideal pentru a fi folosit ca monitor, consum redus de energie, sunet decent dar nu foarte puternic – 3W.

Minusuri: având în vedere diagonala, putea fi mai accesibil.

Concluzie

Acest Samsung 22ES5000 e un televizor dar poate fi folosit și ca monitor în caz că aveți ieșire HDMI la PC. Însă cu o placă video se poate rezolva acea problemă care nu costă foarte mult. Vă recomand acea placă video în special dacă vreți să vizionați filme Blu-Ray sau să jucați jocuri la rezoluție mare. În caz contrar, puteți opta pentru un adaptor video.

Te-ar mai putea interesa