Rowenta PU3040F0, purificator Pure Air

Rowenta PU3040F0 Pure Air e un purificator pentru încăperi de până în 12 mp (pe site-ul producătorului e menţionată valoarea 120mp, dar cred că e o greşeală) şi are un flux de aer de 300mc pe oră. Pentru ca aerul să fie purificat cât mai bine (în proporţie de 99,99%) are 3 filtre: carbon, allergy şi nano captur.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care poate să facă aer curat în numai 6 minute (conform producătorului).


Păreri pro şi contra

Funcţionarea aparatului e automată în funcţie de calitatea aerului şi perioada din zi. În acest sens există modurile auto day/night.
Aparatul are capabilitatea de a filtra diferite lucruri datorită tipului de filtre în acest fel: pre-filtru (filtrează păr şi praf), filtru din carbon activ (pentru fum şi mirosuri), filtru allergy+ (particule fine, polen, bacterii, virusuri, mucegai, acarieni, alergeni etc). Ar mai trebui adăugat faptul că filtrul NanoCaptur+ ajută la distrugerea formaldehidelor.
Spre deosebire de alte modele acesta nu permite controlul de pe telefon, iar dacă vreţi aşa ceva atunci vă recomand să vă orientaţi înspre un Philips… cu menţiunea că e ceva mai scump.
Consumul de curent depinde de cât timp va funcţiona aparatul, iar acest ultim lucru va depinde de calitatea aerului. În acest sens purificatorul vine cu senzor de calitate aer aşa încât să funcţioneze cât e nevoie.
Precum în cazul aparatelor de aer condiţionat acest model vine cu pornire automată aşa încât utilizarea să fie mai uşoară.

Despre brandul Rowenta trebuie spus că e unul german care produce electrocasnice mici. Acest producător e pe piaţă din 1988 şi e parte a grupului francez numit SEB care cuprinde Moulinex, Tefal, Krups şi altele.
Modelul acesta e unul nu prea greu de transportat deoarece are o greutate de 8,2kg.
Ceva specific Rowenta e că promit o reparabilitate a aparatelor timp de 10 ani.

Te-ar mai putea interesa