Roborock S6 MaxV, robot de aspirare cu navigație LiDAR

Robotul de aspirare este o soluție ceva mai costisitoare pentru cei care vor să aibă o locuință curată. Acesta poate fi program să aspire și chiar să spele pe jos, deoarece cele mai multe modele vin cu funcția mop. Roborock S6 MaxV este un astfel de gadget și acest brand mai oferă și alte soluții similare. Sunt diferențe între ele, dar sunt destul de mici și insesizabile. Am ales să prezint modelul de mai jos pentru că are un design plăcut, o autonomie suficient de mare, conectivitate WiFi, un sistem de navigație performant și multe altele.

Chiar dacă aparent nu sunt diferențe între aparate, veți vedea cel de jos oferă acel sistem de camere care nu este prezent pe un Roborock Cleaner S5 MAX, de exemplu. Cu alte cuvinte, poate evita mai bine obstacolele – ReactiveAI (ajutat de camere duble).

Merită sau nu merită cumpărat?

Se descurcă bine în multe situații, iar aici mă refer la diverse pardoseli. Este ideal și pentru cei care au parchet laminat deoarece nu lasă multă apă în urmă, după cum se întâmplă în cazul mopurilor clasice. Acumulatorul oferă o autonomie de 180 minute, satisfăcătoare pentru 1-2 camere sau poate vorbim de o locuință de tip Open Space.

Funcțiile robotului sunt cele care le știți de la mai toate modelele performante: încărcare automată (se întoarce la stația de încărcare), senzor anti-cădere și senzor anti-coliziune (acesta nu este prezent pe multe modele). Capacitatea de colectare poate să difere de la un robot la altul deoarece anumite dotări pot reduce acel recipient, chiar și așa consider că est de ajuns (300 ml). Caracteristicile speciale sunt interesante: control prin aplicație (se instalează pe mobil), navigație LiDAR (precizie superioară indiferent de momentul zilei), algoritmi care realizează o hartă și localizează aparatul pe acea hartă (SLAM și LDS).

Concluzie

Roborock S6 MaxV merită ales deoarece are o autonomie de circa 3 ore, aspiră și spală decent, sistem de navigație mai bun decât la concurență. După efectuarea unor teste, varianta de sus s-a descurcat mai bine decât un S5 și un S6 Pure. dacă nu vă interesează funcția mop, adică de spălare pe jos, atunci există alternative mult mai accesibile.

Te-ar mai putea interesa