Serverul Maguay Quickserver-GP cu i3

Am scris despre un server Dell PowerEdge R300, însă acela este undeva la 5599 de lei, dar serverul Maguay Quickserver-GP este unul potrivit pentru afaceri mai mici care sunt la început deoarece are un preţ scăzut de undeva la 2499 de lei.
Despre acest server pot spune că este unul „made in România”, sau mai corect asamblat pe meleagurile noastre deoarece componentele sunt furnizate de Intel şi alţii.

Poze

Serverul

Păreri pro şi contra

Plusurile ar fi faptul că are două harduri de 500 de giga la 7200 rotaţii pe minut, procesor dual core şi software licenţiat inclus şi instalat. Un alt plus este garanţia de 3 ani.
Minusurile ar fi faptul că suportă doar un procesor şi nu e o variantă bună pentru o afacere care are mai mult de 15 calculatoare.

Specificaţii tehnice

Acest server Maguay Quickserver-GP vine cu un procesor Intel i3 dual core, placă de bază cu chipset Intel S3420. Memoria instalată e de 4 giga şi suportă maxim 8 la frecvenţa de 1333 megaherţi.
Are două harduri de de 500 de giga de tip Serial ATA 2 cu 7200 rotaţii pe minut. Mai are şi o unitate DVD, iar pe partea de reţea are Gigabit 10/100/1000 cu două porturi de reţea.
Are o sursă instalată de 350 de W, iar despre placa video pot spune că este una integrată cu 8 mega de memorie.
Ca software inclus şi instalat are Windows Server Foundation 2008 care suportă maxim 15 clienţi, iar licenţele CAL sunt incluse.

Concluzie

Acest Quickserver-GP e unul perfect pentru afacerile mici care sunt la început şi nu pot investi mulţi bani pentru un server mai puternic.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Serverul Maguay Quickserver-GP cu i3”

  1. Imi pare a fi o alternativa de luat in considerare pentru HP, IBM, DELL si alte marci de renume in acest domeniu.
    Pretul nu e nici mare si nici mic, iar performantele sunt foarte bune in opinia mea.

Comentariile sunt închise.