Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Laptop Sony Vaio VPC-EC3M1E/BJ cu i5

Un laptop care mi se pare destul de bun este acest laptop Sony Vaio VPC-EC3M1E/BJ care are procesor Intel Core i5 model 460. Este un model de laptop nou, deci recent apărut şi pot spune că este un ul ieftin şi foarte reuşit din două puncte de vedere: design şi performanţă. Preţul său este undeva la 3.600 de lei, iar ca resigilat probabil undeva la 3.700 de lei.

Design-ul este oarecum acelaşi, dar acest model are o culoare bine aleasă, negru. Decât o culoare  vie sau ţipătoare sincer mai bine negru. Materialul este foarte plăcut la atingere şi pot spune că îţi crează impresie că este un laptop foarte solid. Butoanele sunt bine poziţionate şi nu cred că cei de la Sony ar trebui să mai facă vreo modificare la acest capitol.

Ca funcţionalitae, face faţă oricărei provocări fie ea joc, film sau aplicaţie 3D. Toate acestea pentru că are tehnologii pentru o calitate mai bună a sunrtului, placă video oferită de ATI care are 1 giga de memorie video şi e pe 128 de biţi. Acest laptop Sony Vaio se adresează şi designerilor deoarece are ecran generos de 17,3 inci dar şi gamerilor.

Poze

Capac

Din lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul e oferit de Intel, Core i5 model 460 la o frecvenţă de 2,5 GHz şi cache de 3MB. Ecranul Vaio de tip LCD cu tehnologie LED are o diagonală de 17,3 inci, cu o rezoluţie de 1600 cu 900 pixeli.

Memoria de tip DDR3 e de 4 giga la o frecvenţă de 1066MHz şi poate fi mărită la 8 giga. Eu sincer nu prea îi mai văd rostul măririi memoriei RAM deoarece nu sunt multe jocuri ce solicită atâţia RAMi.

Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 500 giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut. Pot spune că este unul silenţios şi nu se încălzeşte.

Are două plăci video, una integrată de la Intel numită HD Grphics care este destul de utilă pentru Internet, filme şi muzică deoarece are un consum redus de energie şi are suport HD, şi alta dedicată destulde bună numită ATI 5650 cu memorie video de 1 giga pe 128 de biţi. Acesta are Pixel Shader versiunea 5.0 şi suport DirectX 11.

La capitolul multimedia are unitate DVD, difuzoare stereo, cititor de carduri, cameră web de 0,3 MP şi tehnologie Dolby Home Theater versiunea 3.

La categoriile porturi şi conectivităţi, are PCMCIA, ESATA, microfon, 3 USB-uri, intrare audio, reţea RJ-45, port HDMI, port VGA, Wi-Fi şi bluetooth.

Autonomia bateriei de 4400 mAh sau 6 celule este undeva la 2 ore şi jumătate, acelaşi timp este şi pentru încărcare, depinde cum îl folosiţi şi ce luminozitate setaţi. Greutatea este de circa 3,3 kilograme, este de culoare neagră, vinde cu sistem de operare Windows 7 Home Premium pe 64 biţi şi tastatură numerică.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: dotat cu placă video, procesor şi memorie RAM destul de bune, chiar foarte bune. Dacă vă plac jocurile atunci trebuie să ştiţi că nu vă trebuie cine ştie ce laptop foarte scump, acesta îşi face treaba deoarece majoritatea jocurilor vor rula fără probleme la detalii maxime. Are un design negru lucios şi care poate atrage destul de multe priviri.

Ca minusuri: destul de scump pentru unele persoane care ar dori un laptop cu un 5650.

Concluzie

După cum vedeţi nu prea am avut ce să-i reproşez acestui laptop Sony Vaio VPC-EC3M1E/BJ, şi nu cred că ar fi trebuit să aibe ceva în plus faţă de ce are acum pentru un asemenea preţ. SIngurul lucru care mă deranjează în general la modelele Sony Vaio este faptul că vin cu Windows 7 instalat, că dacă nu ar fi avut ai fi scos ceva mai puţini bani din buzunar, probabil cu vreo 400 de lei.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu