Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Laptop Sony Vaio VPC-EA4S1E/W cu i3

În acest review, voi prezenta acest laptop Sony Vaio VPC-EA4S1E/W care vine în trei modele, sau mai zis în trei culori vii: alb (Sony Vaio VPC-EA4S1E/W), verde (VPC-EA4S1E/G) şi albastru (VPC-EA4S1E/L). Nu există diferenţe la capitolul specifcaţii. Preţul este undeva la 2.600 de lei, cred că este unul destul de atractiv deoarece pentru un astfel de preţ laptopul este destul de performant, şi anume are procesor i3 de tip 380M, 4 giga de memorie RAM şi placă video dedicată de 512 MB de la ATI. Acesta se adresează celor ce vor să încerce ceva cu totul nou deoarece design-ul este unic, culorile sunt originale şi este un produs pe măsura aşteptărilor. Oricum, laptopurile arată mai bine în realitate decât în poze.

Poze

Alb

Alb 2

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Ca specificaţii, acesta are ecran de 14 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli de tip LED şi cu protecţie antizgârieturi. Procesorul este de tip Core i3 380M la o frecvenţă de 2, 56GHz cu 3MB cache.

Are două plăci video, una de tip integrată de la Intel cu suport HD pentru filme şi jocuri (Intel HD Graphics) şi una dedicată de la ATI cu memorie video de 512 MB, Pixel Shader 5.0 şi suport DirectX 11 (5470). Avantajul celor două plăci video e cel al autonomiei ridicate, deoarece placa video integrată consumă mai puţin, iar cea dedicată este utilă doar pentru jocuri şi aplicaţii 3D.

Memoria RAM stă foarte bine pentru că este de 4 giga de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066Hz. Hard disk-ul este de 320 GB la 5400 rotaţii pe minut. Laptopul are bineînţeles unitate DVD, cititor de carduri, boxe stereo cu Dolby Home Theater versiunea 3, cameră web, reţea RJ-45, Wi-Fi (reţea fără fir), bluetooth. Ca porturi, acesta are 3 USB-uri, eSATA, conector VGA, HDMI, microfon, intrare audio şi securizare de tip Kensington Lock. Greutatea e de circa 2,5 kilograme.

În plus faţă de alte laptopuri, are o autonomie de circa 3 ore şi sistem de operare Windows7 Home Premium instalat pe 64 de biţi.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri, are de toate, nu pot spune că-i lipseşte ceva pentru că la un aşa preţ atractiv chiar nu vrei mai multe de la un aşa produs.

Ca minusuri, nu prea i-am găsit doar că nu are tastatură numerică, dar unele specificaţii putea fi mai bune cum ar fi la placa video (de 1 giga) şi har disk (7200 de rotaţii pe minut). Tastatura numerică poate fi utilă doar celor care au de-a face cu numere.

Concluzie

Acest laptop Sony Vaio VPC-EA4S1E/W este un produs de recomandat deoarece este bun şi ieftin în comparaţie cu alte produse cu aceleaşi specificaţii. La un aşa preţ, design-ul e foarte reuşit iar dacă ar fi să aleg unul dintre cele trei l-aş alege pe cel albastru și anume VPC-EA4S1E/L deoarece albastru este şi culoarea mea preferată. Culoarea verde și anume modelul VPC-EA4S1E/G este prea aprinsă, iar cea albă este oarecum de fete. Sincer, fiecare cum îi place.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu