Laptop HP G62-b96EQ cu P6100

În acest review voi scrie despre acest laptop HP G62-b96EQ cu procesor Intel Dual Core P6100. Este un model destul de reuşit dar se putea şi mai bine, preţul fiind undeva la 1.100 de lei. Design-ul este foarte apropia modelelor de la Apple numai că tastatura nu este prea reuşită, dar aceasta are un avantaj şi anume că nu intră pref şi alte chestii sub taste.

După cum vedeţi în poze touchpad-ul este întruna cu suprafaţa laptopului. HP G62-b96EQ se adresează celor ce apreciază designul deci aspectul şi calitatea, şi pun punct mai puţin pe performanţă grafică deoarece are placă video integrată de tip HD deci fileme de 720 vor rula fără probleme. Chiar dacă este integrată ar trebui să ştiţi că este cea mai bună de felul ei. Jocurile pnă în 2008-2009 vor rula fără probele pe aceasta, numai că o parte din actualele jocuri de astăzi nu vor rula cu detalii medii sau maxime ci minime.

Aş alege acest laptop în loc de unul Asus sau Dell deoarece are un aspect premium şi anume foloseşte două culori gri şi negru, care se potrivesc. Materialul din care este făcut şi suprafaţa este una foarte sunt de o calitate bună cu un model Prism, un fel de triunghiuri, iar marginea ecranului este neagră luciosă. În continuare am pus câteva poze cu acest HP G62-b96EQ, urmate de specificaţiile tehnice şi câteva păreri contra şi pro achiziţiei lui.

Poze

Deschis
Semi închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţiile tehnice

Acest laptop G62-b96EQ are un ecran HD BrightView LCD cu tehnologie LED cu diagonală de 15,6 inci, cu o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli. Procesorul este oferit de Intel modelul Dual Core sau cu două nuclee P6100 care are o frecvenţă de 2 GHz, cache de 3MB şi tehnologie 32nm.

Placa video este oferită tot de Intel şi se numeşte Intel HD Graphics. Avantajul unei plăci video dedicate este faptul că laptopul are o autonomie mult mai ridicată ca la una dedicată şi pe deasupra nu se încălzeşte. Dezavantajele sunt performaţele grafice mai reduse în jocuri şi nu are memorie video proprie suficientă pentru jocuri motiv pentru care va folosi din memoria RAM disponibilă.

Memoria RAM de tip DDR3 este de 2 giga cu frecvenţă de 1333 MHz, dispusă pe un singur slot, deci mai are un slot liber pentru a o mări la 4 giga care este şi numărul maxim posibil de memorie RAM. O plăcută de 2 giga costă undeva la 90 de lei.

Hard disk-ul de tip Serial ATA 2 are o capacitate de stocare de 320 la o viteză de 7200 de rotaţii pe minut şi este unul foarte performant. La capitolul multimedia, are unitate DVD, cititor de carduri, difuzoare integrate de tip Altec Lansing, cameră web VGA cu microfon. La capitolele conectivitate şi porturi, are reţea RJ-45, Wi-Fi,3 USB-uri 2.0 pentru periferice diverse, intrare audio pentru căşti sau boxe, port VGA.

Autonomia acumulatorului de 4400 mAh este undeva la 3-4 ore şi vine cu adaptor de 65W. Vine cu sistem de operare Linux.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: hard disk-ul are 7200 de rotaţii pe minut, design foarte reuşit de culaore argintie cu modele triunghiulare, uşor şi elegant. De la distanţă poate fi confundat cu un model de la Apple datorită combinaţiilor de culori.

Ca minusuri: HP G62-b96EQ nu are modem 3G incorporat, bluetooth şi tastatură numerică. Aş mai putea adăuga faptul că nu are HDMI deoarece nu are placă video dedicată. Putea fi un model de business foarte bun numai că nu are cititor de amprente.

Concluzie

Acest laptop HP G62-b96EQ este un model destul de bine realizat, echilibrat deci nu se încălzeşte mult şi are o formă destul de bine realizată. Cel mai mult mi-a plăcut touchpad-ul care nu este în relief ca la celelalte laptopuri, dar te obişnuieşti destul de greu cu scroll-ul.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Laptop HP G62-b96EQ cu P6100”

Comentariile sunt închise.