Laptop Dell Inspiron N3010

Cu un preţ de plecare de 1.600 lei, acest laptop Dell Inspiron N3010 este unul dinte cele mai populare laptopuri de 13,3 inci. Vine ca o alternativă la netbook-uri (deoarece nu au cine ştie ce performanţe). În schimb, aceste laptopuri de 13 inci sunt la fel de performante ca un laptop de 15 inci, doar că sunt mai mici şi nu au tastatură numerică.

Poze

laptop Dell Inspiron N3010 1
Deschis
laptop Dell Inspiron N3010 2
Tastatura

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Plusuri şi minusuri

Minusuri pentru acest Dell Inspiron N3010 ar fi ecranul cam, dar depinde pentru ce îl foloseşti deoarece acest laptop este cumpărat în general datorită faptului că are un ecran mai mic şi este mai mic. Astfel, este o alternativă la orice netbook. Un alt minus ar fi faptul că nu are tastatură numerică.
Plusurile sunt construcţia rigidă, performanţele (datorită procesoarelor de ultimă generaţie, memorie RAM DDR3 şi hard de 7200 rotaţii pe minut), capacitatea mare a hard discului, brandul (DELL care e sinonim cu calitatea) din spatele acestui laptop şi multe altele.

Specificaţii tehnice

Acum există numeroase configuraţii de astfel de laptopuri Dell Inspiron N3010, dar în general vin cu ecran de 13,3 inci de tip LCD LED care are o rezoluţie de 1366 pe 768 pixeli. Memoria RAM este de tip DDR3 şi poate avea frecvenţe de 1066 sau 1333 megaherzi (depinde de procesor), iar cantitatea de memorie este 2 sau 3 giga. Procesoarele sunt Pentium dual core P6100 sau core i3. Plăcile video sunt Intel HD de tip integrată şi ATI Radeon HD 5470 care este dedicată şi are 1 giga de memorie. Dacă are ATI atunci trebuie să ştiţi că va avea şi Intel HD deoarece procesoarele noi ed la Intel au placă video integrată în cip pentru a mări autonomia.

Hard discurile sunt de 320, 500 giga sau altă capacitata, iar viteza este de 7200 rotaţii pe minut.
Pe partea de multimedia aceste mini laptopuri Dell Inspiron N3010 au difuzoare stereo, cameră web de 1,3 megapixeli, porturi VGA, HDMI, eSATA, microfon, intrare audio şi USB-uri 2.0.
Au bluetooth, reţea LAN 10/100 şi WLAN de tip g/n. Bateria este de 6 celule, iar greutatea este de undeva la 1,9 kilograme.
Din păcate nu are tastatură numerică.

Alternative

Nu am scris despre alte laptopuri de 13,3 inci, dar acest laptop Dell Inspiron N3010 are mai multe configuraţii şi culori din care puteţi alege, iar preţul de plecare este undeva la 1.600 lei.

Despre 13R

I se mai spune 13R datorită faptului că are 13 inci. Celui de 15,6 inci i se spune 15R, iar celui de 17… 17R.

Această serie N3010 e poziţionată ca o serie de mainstream (mijloc) full-featured (cu toate dotările). Această serie de laptopuri este una care o poţi ţine mai mulţi ani şi este destinată persoanelor care au o vârstă cuprinsă între 20 şi 35 de ani, deci tinerilor.
Culorile cu care vine sunt negru, roşu şi albastru. Mai sunt şi altele, dar aceste culori sunt cele mai populare.
Cum scriam anterior greutatea este undeva la 1,94 kilograme… asta presupunând că are bateria ataşată. Cu tot cu adaptor cântăreşte undeva la 2,41 kilograme.

Despre hard disc pot spune că este unul de la Seagate şi cel mai tare este că are 7200 rotaţii pe minut, pe lângă faptul că este de tip Serial ATA 2. Există şi unele versiuni care vin cu Windows 7 Home premium pe 64 de biţi, dar fără sistem de operare este mai ieftin. 😉

Concluzie

Dacă eşti în căutarea unui laptop mic, dar să nu fie netbook deoarece ar trebui să aibe performanţele unui laptop de 15,6, atunci alege un laptop Dell Inspiron N3010 cu încredere.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Laptop Dell Inspiron N3010”

  1. Ai putea sa-mi trimiti pe mail niste fotografii cu el??
    nu prea se gasesc si pe cele din acest post nu reusesc sa le deschid.
    Stima.

  2. Probabil acest clip va fi mai util decât pozele deoarece vei vedea și ce conține pachetul. Doar nu-l iei pe post de bibelou ca să te uiți la el, ci mă gândesc că-l îl cumperi să-l folosești ;).

  3. Am cumparat acest laptop de 2sapt si sa stiti ca rste extrem de rapid cu procesir i3 de 2,4 ghz intel si placa video dedicata ati radeon de 1gb si 3 gb ddr 3. O singura problema este ca mi l-a dat din magazin cu bateria stricata adica nu o recunoaste laptopul si nu o incarca. Initial am vrut sa il schimb cu altul dupa incident dar am schimbat numai bateria,imca nu mia adus alta ,dar dava pana poimaine nu aduce alta o sa umi iau altul poate un asus u 40 Core i5.
    In rest il recomand fiind fff fiabil si rapid. Am dat 1875 lei pe el

Comentariile sunt închise.