Laptop K52F-SX050D cu i5 de la Asus

Dacă sunteţi în căutarea unui laptop destul de performant acest laptop Asus K52F-SX050D ar putea fi o alegere destul de bună pentru că vine cu procesor Core i5, 4 giga de RAM şi placă video cu suport HD. Preţul este de circa 2.300 de lei. Poate fi un model destul de util la locul de muncă dar în special acasă deoarece are placă video HD pentru filme şi jocuri. O alternativă puţin mai ieftină decât acest model este Asus K52F-SX162D.

La design Asus K52F-SX050D stă la fel de bine ca şi la celelalte capitole. Acest model este disponibil într-o combinaţie de două culori, negru lucios pe capac şi pe lângă tastate, dar şi pe rama ecranului, cu maro-carbon pe parte de jos unde îţi sprijini palmele. Are touchpad cu funcţia multi-gesture, adică acceptă gesturi.

Poze

Tastatură
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul vine de la Intel modelul Core i5 modelul 430M care are tehnologie 32nm, frecvenţă de 2,2 GHz şi cache de 3MB. Ecranul are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli, diagonală de 15,6 inci şi este unul LCD cu tehnologie LED.

Memoria RAM e 4 giga de tip DDR3 la o frevenţă de 1066MHz, şi poate fi mărită la 8 giga dar numai prin înlocuirea plăcuţelor deja instalate. Capacitatea hard disk-ului e de 500 de giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut.

Placa video este una dedicată numită Intel HD Graphics, care are Pixel Shader 4.0 şi suport DirectX 10.1. DUpă cum am precizat anterior, chiar dacă este integrată această se descurcă destul de bine în jocuri.

La multimedia stă destul de bine deoarece are unitate DVD, cititor de carduri, cameră web 0,3MP, tehnologie Altec Lansing. La capitolele porturi şi conectivitate stă destul de bine pentru că are reţea RJ-45, microfon incorporat, port VGA, port HDMI, 3 USB-uri 2.0, intrare audio şi Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este undeva l între 2-3 ore. Are o greutate de circa 2,6 kilograme şi vine cu sistem de operare Free DOS şi tastatură numerică.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: Asus K52F-SX050D are procesor i5, memorie RAM dispusă pe Dual Channel (2+2), destule porturi pentru periferice, design elegant şi modern.

Ca minusuri: nu are bluetooth, iar o placă video dedicată ar fi făcut o mai bună impresie pentru cei pasionaţi de jocuri.

Concluzie

Acest laptop Asus K52F-SX050D cu procesor Intel Core i5 este unul destul de bun atât pentru cei care mai vor să joace un joc, dar şi pentru ce vor un laptop performant din punct de vedere Office (aici mă refer la procesorul ultra performant).

Te-ar mai putea interesa