Laptop Acer Aspire 5742-333G32Mnkk

Un laptop nou apărut și ieftin este acest laptop Acer Aspire 5742-333G32Mnkk care vine cu procesor foate performant, memorie RAM suficientă și placă video integrată care asigură autonomie foarte ridicată. Preţul acestuia e de circa 1.700 de lei. O alternativă la acest model care are placă video dedicată este Acer Aspire 5742G-333G32Mnkk, dar care are un preț ceva mai mare. Pot spune că cea cu placă video dedicată merită deoarece jocurile vor rula fără probleme la detalii maxime și la o calitate superioară.

Poze

Deschis
Închis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are procesor Core i3 model 330M de la Intel care are tehnologie 32 nm, cu frecvență de 2,1 GHz cu un cache de 3MB. Ecranul are o diagonală de 15,6 inci adică are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și este unul de tip LCD.

Capacitatea memoriei RAM e de 3 giga la o frecvență de 1066 MHz și poate fi mărită la 4 giga dar numai prin înlocuirea plăcuței de 1 giga, deci nu prea merită și 3 giga sunt cam suficienți. Hard disk-ul are o capacitate de 320 de giga la o viteză de 5400 de rotații pe minut și e unul SATA la o dimensiune de 2,5 inci.

Placa video este una integrată cu suport HD numită Intel HD Graphics, și este ideală pentru vizionarea de filme HD și chiar și jocuri, dar să nu aveți cine știe ce pretenții de la aceasta. Jocurile cele de până în 2009 vor rula la detalii medii iar cele din zilele noastre nu prea merg, în sensul că majoritatea rulează la detalii medii și chiar minime. Dar unele jocuri, cum ar fi Need for Speed, va rula la detalii maxime după cum vedeți în clipul de mai jos.

La capitolele multimedia, porturi și conectivitate are un difuzor, cititor de carduri, unitate DVD, cameră web de 1,3 MP, microfon incorporat, intrare audio, rețea RJ-45, port HDMI, port VGA, 3 USB-uri și Wi-Fi.

Autonomia bateriei este undeva la 2-3 ore de funcționare. Are o greutate de circa 2,6 kilograme li vine cu tastatură numerică și sistem de operare Free DOS.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: are procesor i3, este destul de ieftin, model nou cu un design modern și simplu cu tastatură ergonomică.

Ca minusuri: nu are bluetooth și are o garanție de 12 luni.

Concluzie

Acest laptop Acer Aspire 5742-333G32Mnkk este unul ieftin și suficient de perfomant pentru fi un gadget util la locul de muncă sau acasă. Aceasta poate fi un model multimedia pentru vizionarea de filme, clipuri HD etc.

Te-ar mai putea interesa