Quicktab Q1041, tabletă de 10 inci

Quicktab Q1041 e o tabletă destul de reușită și care merită încercată. Nu e vorba de o tabletă foarte compactă ci de una cu ecran de 10 inci. Poate fi o alternativă la un mini laptop deoarece mulți utilizatori optează pentru un laptop chiar dacă îl folosesc doar pentru navigare web, socializare și aplicații. Eu vă recomand un cablu OTG pentru conectivitate 3G dar poate fi folosită și funcția WiFi hotspot a telefonului. Configurația sa e una cu procesor Quad Core și restul componentelor hardware sunt decente.

Dacă nu vă place că are un ecran 600p, e nevoie de un buget ceva mai mare. personal o imagine 720p mi se pare satisfăcătoare, iar o rezoluție prea mare ar reduce din autonomie tabletei. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul Quad Core de 1.6 GHz e alegerea corectă pentru cei pasionați de jocuri și nu numai. Are și o placă video foarte bună care poate rula cam orice. Pentru jocurile cu cerințe hardware ceva mai mari, vă recomand o tabletă din segmentul premium adică mai scumpă. Poate că aceasta nu e cea mai ieftină tabletă dar cred că veți aprecia ecranul de 10.1 inci. Nu sunt multe tablete așa mari și așa de accesibile.

Pe partea de memorie are 1GB RAM și 16 GB stocare, deci nu sunt multe motive pentru care să alegeți o altă tabletă. Aceasta are 2 camere foto din care cea din spate e ceva mai bună – senzor de 2 MP. Puteți alege un card de memorie pentru acesta dar nu cred că e nevoie. Nu are bluetooth sau 3G, ci numai tehnologie wireless. Suportă diverse prin intermediul portului USB  dar eu aș conecta fie un modem 3G fie o tastatură.

Există tastaturi care vin cu husă inclusă și deci nu mai e nevoie de un stand. Pe partea software are Android 4.2.2 care nu e ultima versiune dar e suficient de bună.

Plusuri: are Android 4.2, suport pentru mouse/tastatură/cablu OTG, arată bine, performantă și accesibilă.
Minusuri: nu prea sunt.

Quicktab Q1041 e una din multele tablete accesibile de pe piață și care o recomand. Cu un gadget foarte ieftin puteți economisi bani și astfel îl puteți înlocui mai des. Așa și vă recomand să faceți pentru a rămâne în pas cu noile tendințe.

Te-ar mai putea interesa