PSN – Playstation Network, spartă de hackeri

Probabil că sunteţi sătui de această veste – PSN (Playstation Network) a fost spartă de hackeri. Dar, eu nu vreau să rescriu ştirea, ci vreau să spun că sunt deranjat de faptul că PSN a fost spartă acum o săptămână, iar cei de la Sony de-abia acum au înştiinţat clienţii.

Probabil că şi la conducerea PS sunt români, că altfel nu-mi pot explica de ce nu au comunicat mai repede problema.

Problema nu e doar că reţeaua PS a fost spartă, ci faptul că au fost furate datele clienţilor, inclusiv datele cărţilor de credit. Se estimează că Sony a pierdut vreo 20 şi ceva de milioane miliarde de dolari în urma acestei isprăvi.

Clinetul de rând care nu era conectat la Playstation Network nu a fost afectat în vreun fel, dar eu cred că este o lovitură de imagine pentru Sony. Cum să nu-ţi securizezi serverele şi datele financiare ale clienţilor când tu eşti Sony?

Sony va rămâne cu paguba, vânzările de PS3 nu vor scădea deoarece este un produs de calitate, iar clienţii care foloseau PSN îşi vor face conturi bancare speciale pentru această reţea pentru a nu se trezi peste noapte cu conturile bancare golite.

Cam aşa arată o consolă PS3 care costă undeva la 1100 lei.

PS Slim

2 comentarii la „PSN – Playstation Network, spartă de hackeri”

  1. Nasule nu cred ca tre sa ne aratam socati si sa aratam spre ei ca si cand ar fi Romani(ca sa nu ne coboram la nivelul hAntema 1,2,3 si iRealitatea) ca abia acu sa facut public si de catre Sony.Este intradevar aiurea/jenant/penibil ce sa intamplat dar cu siguranta au avut motivele lor sa iasa abia acu sa zica si ei ceva sa nu cumva sa se intample ceva de genu „o fi zis ceva urat copilu…” daca intelegeti. 🙂

  2. Adevărul e că nu trebuie să-i plângem pe cei care folosesc rețeaua PS pentru că sunt oameni cu bani. 😉 Ce dacă au fost jefuiți de niște hackeri (posibil din România) de miliarde de dolari?

Lasă un comentariu