Procesor Intel Core i5 ieftin (4 core) pentru sistem desktop PC

Am scris câteva preţuri la procesoare Intel Core i7 ieftine (4-6 core) pentru sistem desktop PC şi acum cred că e timpul să dau exemple şi câteva procesoare Intel core i5 ieftine.
Pentru a vă face o părere despre ce ar trebui să vedeți în cutie atunci când cumpărați un procesor boxed (la cutie), alături sunt câteva poze cu procesorul i5 boxed.

Cutia
Culăr, cele box vin cu cooler

Aproximativ în ordinea popularităţii, procesoarele i5 cu 4 sunt:

 • i5-4440 la 3,1 giga
 • i5-4570 la 3,2 giga
 • i5-4670 la 3,4 giga (scoate 7518 puncte la benchmark și de aceea e preferatul meu)

Sincer, prefer procesoarele cu 4 nuclee şi de tip nou. Nu mă încălzeşte cu nimic că unele procesoare vine cu multiplicatorul deblocat (cele cu k la final) pentru că nu sunt genul de om care vrea să facă overclocking la ceva ce este super performant şi să-mi stric jucăria din prima zi (ci din a doua). Faptul că au și patru threaduri o să faciliteze rularea mai rapidă a sarcinilor complexe cum ar fi editări video ori jocurile

Preţurile de mai sus sunt aproximative deoarece ele diferă de la un lot la altul şi au caracter orientativ.

Dacă ar fi să aleg între un i5 ţi un i7 probabil că aş alege un i5 datorită preţului ceva mai mic, dar foarte important pentru mine e ca i5-ul să aibă 4 nuclee şi nu mă prea interesează pe ce socket vine.

8 comentarii la „Procesor Intel Core i5 ieftin (4 core) pentru sistem desktop PC”

 1. Pretul unui procesor i5 este mai mare decat al unui i3 si mai mic decat al unui i7 si performantele sunt la fel mai bune decat ale unui core i3 si mai slabe sau egale cu ale unui procesor i7. Tocmai aceste lucruri fac un procesor i5 asa de popular adica pretul si performanta similara cu a unui core i7.
  As putea spune ca-i o punte intre i3 si i7.

 2. Da, sunt foarte populare pe sisteme desktop PC și cu vreo 2500 lei îți faci o configurație bestială care te ține ani.

 3. Tocmai ce am un I5 2400 Sandy Bridge pe 32 de nm.
  Sunt bestiale. E o prostie sa faci OC la ceva ce depaseste cu mult performantele normale ale procesoarelor de 45 nm.
  Un I5 2500 e mai bun cu 5 – 6% la performanta fata de 2400 iar pretul e cu 10 – 15% mai mare, parerea mea e ca nu merita diferenta iar comparativ cu cel mai bun procesor AMD Phenom cu 6 nuclee, are exact aceleasi performante ba chiar il intrece la unele iar pretul e mult mai mare la AMD.
  Sandy Bridge/32 nm a fost cea mai reusita performanta a intelului din ultimii 5 ani de cand AMD a fost rege de departe la raportul pret/calitate.
  Sa speram totusi ca AMD va scoate atat de laudatele Buldozere la performate bune si raport pret/calitate corespunzator intelului, pentru a exista o concurenta reala.

 4. Eu sunt curios cum se va comporta noua generație de procesoare 3D de la Intel.

 5. Nasule am impresia ca ai luat etnobotanice. Intel are procesoare Intel 3D de la aparitia core i3.

 6. Eu am vrut să spun de tranzistorii 3D. Intel are procesoare cu plăci video integrate de la i3. 😉

 7. cine imi spune si mie ce fel de procesor sa cumpar la un pc. intel(r) pentium(r) dual, cpu e2140 @ 1.60ghz , 1.60 ghz ,2.00 gb ,sistem operativ a 32 bit .windows vista 2007microsoft. 3.1 indice windows .
  componente :
  procesor -calc/ secunda – 4.7
  memoria /sec -4.4
  placa video 3.1
  memoria video-3d——4.0
  disc-viteza————-5.6
  va multumesc !

Lasă un comentariu