Preţuri la cele mai bune plăci video pentru jocuri

În acest review, voi scrie despre patru cele mai bune plăci video pentru jocuri care-mi plac şi au preţ acceptabil. Am mai scris articole cu plăci video, numai că acelea aveau preţuri cam mari, şi nu oricine îşi putea permite una. Am observat că ATI are cele mai ieftine plăci video cu configuraţii bune, dar şi au cel mai bun raport calitate/preţ. Motiv pentru care trei din cele patru vor fi ATI, iar cealaltă este nVIDIA. Nu am recomandat alte branduri pentru că sunt mai scumpe la aceleaşi specificaţii, iar cât despre aspectul lor… toate arată la fel numai brandul diferă.

Preţuri şi poze

Prima pe care am ales-o este şi cea mai scumpă dintre cele patru, dar şi cea mai căutată.
Sapphire Radeon HD 6870 la 859 lei

Conectori

Această placă grafică are 1GB memorie DDR5 la 256 biţi, frecvenţă de 4200MHz, doi conectori DVI, un HDMI şi un PCI-E. Tipul de răcire este activ.

MSI ATI Radeon HD 5850 la 609 lei

Desfăcută

Are ca anterioara 1024 MB memorie DDR5 la 256 biţi, frecvenţă memorie 4000MHz. Şi aceasta are diverşi conectori: un DVI, un HDMI, PCI-E.

MSI nVidia GeForce GTX 460 HAWK la 800 lei

Conectori

Are memorie de 1024MB DDR5 la 256biţi, frecvenţă memorie 3600MHz, miniHDMI, doi conectori DVI, PCI Express 2.0 x16.

MSI ATI Radeon HD 5830 la 559 lei

Instalată

Are 1GB memorie DDR5 la 256 biţi, frecvenţă procesor 800MHz şi memorie 4000MHz, un DVI şi un HDMI.

Concluzie

Toate cele 4 au cam aceeaşi configuraţie, diferenţele dintre ele fiind conectorii, numărul lor, frecvenţa procesorului şi memoriei, dar şi sistemul de răcire. Deci, recomand acestea pentru că sunt cele mai bune plăci video pentru jocuri la preţuri accesibile, motiv pentru care le acord nota 5 din 5.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Preţuri la cele mai bune plăci video pentru jocuri”

  1. Cele mai bune placi video pentru laptop sau calculatore vin de la ATI, nvidia a avut o istorie ceva mai lunga. daca va uitati pe topul placilor video din benchmark veti vedea ca ati se afla pe locul 4 si 5, iar pe locul 1, 2 si 3 este geforce.
    Dar daca luam in considerare si pretul lor, clar ATI se merita…

  2. Pe laptopuri… sunt de acord cu tine Goku, pentru ca sunt ieftine si ceva mai bune decat GeForce. Eu am un GeForce 6200 de 156 mega pe 64 biti si se descurca minunat, nu am avut probleme sa se supraincalzeasca la jocuri, pentru ca are radiator nu cooler. CU totii stim ca un cooler raceste ceva mai bine decat un radiator dar na.. nu avut probleme de acest gen. Dupa cum ziceai pe 1 2 3 sunt GeForce deci clar sunt cele mai tare placi video dar sunt si ceva mai scumpe, constructia unei placi video este cam aceeasi adica are cam aceeasi configuratie sistem de racire… chiar si material 🙂 ca doar nu s facute din aur. Oricum recomand ambele branduri pentru ca am auzit ca sunt bune si am avut posibilitatea sa le testez zic eu pe unele destul de bune ca de exemplu ATI 5850 de 1 GB pe laptopul unui prieten dar si altele pe diferite calculatoare.

  3. sal am si eu o intrebare nu ma pricep de loc la calculatoare… cum pot sa aflu si eu ce placa video am si ce jocuri pot juca de exp nu pot juca fifa 2011 sau call of duty 6 si multe alte jocuri aparute noi … euro truck il pot juca da mi se misca imaginea in poze … ceea ce este destul de enervant

Comentariile sunt închise.