În acest articol voi scrie despre un Sistem Home Cinema de la Samsung, LG, Panasonic şi Philips. Bineînţeles voi alege pe cele care au cel mai bun raport calitate/preţ şi să fie şi ieftine. Preţul unui Sistem Home Cinema poate să fie între 400 şi 1.100 de lei. Se adresează celor ce au un LCD sau un LED de dimensiuni mari şi doresc să trăiască senzaţia că se află într-un cinema.
Modele alese de mine sunt recent apărute şi sunt destul de ieftine pentru buzunarul oricui, dar voi recomanda şi un home theatre de la Philips şi Panasonic care sunt ceva mai scumpe dar cu performanţe pe măsură. Ce-mi place la aceste sisteme este dimensiunea mică a sateliţilor, astfel pot fi plasaţi oriunde prin cameră fără să stea în cale sau de cele mai de multe ori nici nu observi prezenţa lor.
În continuare voi enumera modelele alese de mine care sunt şi la ofertă, deoarece o parte din ele au stoc limitat sau sunt disponibile doar la comandă. În dreptul fiecărui model voi prezenta pe scurt specificaţii sale şi preţul însoţite cu poze ca să vă faceţi o ideea cam cum arată un astfel de sistem audio home theatre sau cinema. Iar la sfârşit voi recomanda unul sau două sisteme care mi-au plăcut mie mai mult.
Preţuri, specificaţii şi poze
Samsung HT-C330/EDC cu un preţ de circa 500 lei. Puterea maximă este de 330 W RMS. Suportă toate felurile de CD-uri şi DVD-uri. Formatele pe care le poate reda sunt DivX cu XviD, Mp3, Wma, Jpeg şi Wmv. Are decodoare incorporate precum Dolby Digital şi Dolby Pro Logic II. La capitolul conectori stă destul de bine deoarece are ieşiri compozit şi component, USB, intrare audio, Scart de tip adaptor, optic. Are deasemenea funcţii precum Power Bass, Energy Star şi MP3-enhancer.


LG HT355SD la preţ de circa 440 de lei. Are o putere totală de 300W, împărţită astfel: subwoofer de 45W RMS, boxă centru de 45 W, două boxe faţă şi două surround fiecare de 45 W RMS. Redă formate precum Mp3, Jpeg, DivX, WMA, CDG. Are tehnologii precum Dolby Prologic II, Dolby Digital, VSM şi 2Ch Stereo. Playerul suportă doate tipurile de DVD şi CD-uri dar mai puţin cele Blu-Ray. Are ca conectori ieşire video sau component, intrare audio de 3,5 mm, SCART, auxiliar, USB (pentru a înregistra filme sau alte chestii pe stick sau flash drive) şi intrare video sau compozit. Are şi Tuner FM/RDS cu preset-uri.

Panasonic SC-PT85EP-K are un preţ de circa 700-870 de lei. Acest sistem cinema re 330W, împărţită astfel 55 W boxa centru, 55 W subwoofer, două boxe faţă de 55 W şi două surround de 55 W. Redă formate precum Mp3, Wma, VCD, DVD, DivX, Mpeg4, Jpeg, CD etc. deci suportă toate formatele de CD-uri şi DVD-uri. Ca decodoare are DTS, Dolby Digital şi Pro Logic II. Iar ca conectori are intrare audio şi digital optica, HDMI, USB, SCART.


Philips HTS5110/12 cu un preţ undeva la 1.000 de lei din magazin. Puterea maximă acestuia este de aproximativ de 300W, dispusă astfel: subwoofer de 160W RMS şi doi sateliţi de 70 W. Redă formate precum Mp3, Jpeg şi Wma. Ca decodoare are DTS 96/24, Dolby Digital şi Pro Logic II. Ca conectori are HDMI 1080p, conectare USB, intrare auxiliar, coaxiliar, compozit etc.

Concluzie
Toate aceste sisteme home cinema sau theatre sunt bune deoarece alegerea uneia se face în funcţie de dimensiunea camerei sau diagonala televizorului pe care-l aveţi sau îl veţi avea. Mai depinde şi de factorul financiar, că nu oricine îşi poate permite un sistem home premium destul de scump, dar care-şi merită banii.
Eu recomand LG-ul deoarece este surround adică 5.1, ieftin şi are un raport calitate/preţ bun, e şi cel mai vândut sistem home cinema.