Preţ router wireless ieftin pentru buzunarul oricărui român

Ţi-ai luat un laptop, netbook sau un PC nou pe lângă cel existent şi te întrebi care este preţul unui router wireless mai ieftin. Adevărul este că acum sunt câteva promoţii la routere cu preţuri de 100 de lei, dar eu tot cred că cel mai bun router este D-Link DIR 600, care nu se numără printre promoţii, din păcate.

Două modele

Router-ul wireless D-Link DIR-600 la 100 lei

Pentru utilizatorul de rând, acest router este perfect deoarece este uşor de instalat, uşor ca greutate şi costă puţin.

Din faţă
Conexiuni

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Din păcate, aşa cum scriu unele persoane (în cunoştinţă de cauză) în comentarii, acest preţul router-ului wireless este foarte bun, dar performanţele lasă de dorit. La RDS şi alţi furnizori de Internet de mare viteză ai o bandă de aproximativ 100 de mega, iar un router ca acesta nu va putea niciodată să împartă calumea toată banda şi de aceea mai mult ca sigur că vor apărea pierderi pe reţea. Din cauza acestor pierderi pe reţea s-ar putea ca Messengerul să se deconecteze sau să apară alte probleme. Dar, producătorii de routere wireless vin cu soluţii pentru contracararea acestor probleme, iar o actualizare de soft a aparatului ar putea soluţiona câteva din probleme.

WRT160NL Wireless-N Broadband cu Storage Link de la Linksys la 259 lei.

Este mai mult un aparat pentru profesionişti şi de aceea costă dublu faţă de cel de mai sus, dar nu cred că pentru un programator acesta va fi prea greu de plătit. Este pentru profesionişti deoarece semnalul este mai puternic, deci poate trece prin mai mulţi pereţi. Pentru home use nu cred că acesta este potrivit deoarece nu mergem cu laptopul în capătul grădinii, în copac sau pe bloc. 😀

Mie nu-mi place la acest aparat faptul că are acele antene. Probabil sunt pentru a dispune de un semnal mai bun ori pentru fiecare standard (B, G, N) în parte.

Becuri
Acasă

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Acest aparat este şi unul mai vechi, fiind din 2009 (dacă nu mă înşel) şi probabil că este nevoie de o actualizare a software-ului, adică a firmware-ului.

Ambele suportă noul standard N, care presupune o rată de transfer teoretică de 150 Mbps. Au un preţ de router wireless ieftin, iar eu l-aş alege pe primul deoarece arată bine, e ieftin şi uşor de configurat.

Te-ar mai putea interesa

13 comentarii la „Preţ router wireless ieftin pentru buzunarul oricărui român”

 1. Mi-am luat recent un Asus RT-N56U ca sa-mi duca toata banda RDS.
  Ce gasesti in 100-200 lei e foarte posibil sa nu-ti poata routa cei 100mbps de la RDS.

 2. D-Link DIR 600 promite 150Mbps, dar nu ştiu dacă e aşa… că la „ăştia” de la Rds niciodată nu ştii ce viteză ai… cu sau fără „rutăr”.

  E bun routerul de care zici, dar nu toată lumea are 700 şi ceva de lei de dat pe un ruter. Cu aceşti bani îţi iei cu PC. 😀

 3. 150Mbps teoretic pe wireless dar routing de pe net chiar cable nu vei atinge probabil mai mult de 50mbps.

 4. Cred că e suficient 6MB dacă nu descarci torente Blu-ray. Pentru mai mult ne cumpărăm un Asus RT… 🙂

 5. Ce firmware ai la N56U ?
  la 1.0.0.4 are probleme cu latenta.
  1.0.0.3 si 1.0.0.4 nu au probleme.
  Cat sta conectat in rds ?

 6. Ideea e că nu trebuie să ai vreo problemă cu el. Dacă ai atunci înseamnă că trebuie dus la garanție.

 7. cel mai bun router, e mikrotik. Acelas sta nonstop conectat. Atat timp cat nu pica pppoe-ul la rds. si reteaua sau socuri de curent.

 8. buna vreau si eu un router dar cu banda inversa pe mod client.adica vreau sa capteze retea wireless mentionez ca nu am net in casa dar avem in sat o retea wireles un prieten prinde semnal cu rutar stie cineva despre ce e vb?va multumesc

 9. Depinde unde e instalat acel router, adică distanța dintre tine și acel router. Pentru a capta semnalul ai nevoie de o placă de rețea wireless și o antenă omni-direcțională (în caz că antena originală e slabă). Această antenă nu e necesară dacă prinzi semnal cu antena plăcii interne de rețea wireless. Poți capta și cu un adaptor wireless numai că e cea mai slabă soluție și în generos e folosit doar pentru mediu intern adică locuință și deci nu pentru distanțe foarte mari. Cea mai bună alegere cred că ar fi o placă de rețea wireless TP-LINK TL-WN951N.

 10. Am gasit Router-e si produse pentru realizarea unei retele de la a la z gasesti la cel mai mic pret pe magazinul online dedicat Retelelor:

Comentariile sunt închise.